Sport Centar

Vranješ: Ne treba biti lažno skroman, pa reći da se ne nadamo da ćemo osvojiti oba trofeja

Borac je prvi na tabeli Premijer lige BiH sa dva boda više od Sarajeva, a Stojan Vranješ nakon dva pogotka protiv Zrinjskog prvi je strijelac lige sa 14 pogodaka.

Vranješ: Ne treba biti lažno skroman, pa reći da se ne nadamo da ćemo osvojiti oba trofeja

Borac je prvi na tabeli Premijer lige BiH sa dva boda više od Sarajeva, a Stojan Vranješ nakon dva pogotka protiv Zrinjskog prvi je strijelac lige sa 14 pogodaka.

Veteran je kao kapiten tokom posljednje dvije i po godine vodio Borac prvo do povratka u Premijer lige BIH, potom u Evropu, a sada i ka šampionskoj tituli.

“Osjetio sam da se pravi pozitivna priča i zato sam došao u Borac. Nisam sdoašao da budem zadnji ili predzadnji nego da osvajamo nešto, a znam u kakvoj sam formi i šta mogu da dam klubu. Nije ovo prvo mjesto iznenađenje nikakvo, puno je tu truda i rada uloženo, zbog ovog sam se vratio u Borac. Nije još ništa gotovo, ali sam se vratio da se borimo za trofeje. Tako da meni to nije iznenađenje nikakvo”, rekao je Vranješ u razgovoru za Mondo nakon što je sa dva gola donio pobjedu Borcu protiv Zrinjskog.

Sa tri boda protiv Zrinjskog i definitivno je obezbjeđeno mjesto u Evropi, Borac napada i šampionsku titulu.

“Definitivno smo izborili Evropu ovom utakmicom. Ne treba biti lažno skroman pa reći da se ne nadamo da ćemo osvojiti oba trofeja, ali nismo opterećeni tim. Idemo utakmicu po utakmicu, a glavni cilj smo ispunili. Imali smo puno problema, niko nije vjerovao u nas. Kad kažem niko ne mislim na nas i ljude u klubu, nego znate šta se događalo na pripremama u Antaliji, a šta se događalo poslije Veleža. Ja ne zaboravljam kako su nam svi okrenuli leđa. Mi smo vjerovali u sebe i dobar rad se isplatio. Potcjenjivanje Borca je također omogućilo da dođemo tu gdje jesmo“, istakao je Vranješ.

Koji trenutak je prelomio sezonu? Da li je to bio posljednji duel sa Veležom, kada je postalo jasno da je Borac u pobjedničkoj seriji i da se ne zaustavlja ili neka druga utakmica?

“Utakmica s Veležom bila je značajna na tom psihološkom planu, baš zbog tog drugog kola kada su nas svi otpisali i okrenuli nam leđa. I ova jučer i svaka sljedeća utakmica je presudna, ali možda jedna koja je možda bila najvažnija je bila ona utakmica u Kupu BIH protiv Širokog Brijega. To je bila prekretnica sezone. Poslije poraza od Veleža u tom duelu sa Širokim Brijegom svi su nas otpisali, ali smo se mi skupili i od tada je krenula ta naša serija”, rekao je Vranješ.

Od povratka u Borac lider je ekipe, a to dokazuje iz utakmice svojim igrama i golovima. Ove sezone Vranješ je najbolji strijelac PLBIH sa 14 godina, a trener Marko Maksimović poslije njegova posljednja dva gola istakao je energiju i strast koju Vranješ ima u 35. godini.

“Nisam opterećen golovima, ali dobro se osjećam. Ta moja želja za pobjedom i uspjehom je nadvladala sve, pa i koronu i povredu. Golovi dolaze kao plod rada cijele ekipe i svih ljudi u klubu. Ponavljam, ne moram da treniram sa ekipom, oni znaju šta očekuju od mene. Prihvatio sam tu ulogu vođe kad sam došao i pokušavam tim utkamicama i golovima da pomognem ekipi“, rekao je Vranješ.

fkboracstojan vranjes
KOMENTARI

KOMENTARI