Sport Centar

Vranješ: Možda za mene i reprezentaciju još nije kasno, Safet Sušić je s 35 godina igrao na SP

Kapiten Borca Stojan Vranješ danas puni 35 godina, ali golovima, igrom, požrtvovanjem i zalaganjem pokazuje da je još daleko od nogometne penzije.

Vranješ: Možda za mene i reprezentaciju još nije kasno, Safet Sušić je s 35 godina igrao na SP

Kapiten Borca Stojan Vranješ danas puni 35 godina, ali golovima, igrom, požrtvovanjem i zalaganjem pokazuje da je još daleko od nogometne penzije.

Na pitanje šta bi poželio za rođendan, u razgovoru za SrpskaInfo, kaže:

“Dobro se osjećam i psihički i fizički, a sve dok je tako davaću maksimum na terenu. Poželio bih samo da me zdravlje posluži i da budem u formi u kakvoj sam sada. To je jedina želja, a ostalo će doći samo po sebi. Naravno, najveća podrška u svemu što radim mi je porodica i njima sam najviše zahvalan”.

Igrao je u mnogo klubova i osvajao mnogo trofeja, kaže da ne može striktno da izdvoji jedan dio karijere kao najdraži, ali ipak postoji trofej koji je najbliži srcu.

“Često dobijam pitanje gdje mi je bilo najljepše ili najbolje. Ne mogu posebno da izdvojim jedan dio karijere, u svim klubovima sam doživio sjajne trenutke, pobjeđivao, osvajao trofeje. Međutim, ova posljednja titula osvojena sa Borcem je nešto posebno”.

U dresu Borca postigao je 49 premijerligaških golova, priliku za jubilarni 50. imaće u subotu protiv leotara u Trebinju.

“Idemo u goste neugodnoj ekipi koja je na svom terenu opasna za svakog rivala. Koliko znam Borac nema mnogo uspjeha na „Policama“. Međutim, uz sav respekt prema domaćoj ekipi idemo u Trebinje da osvojimo nova tri boda. Neće biti lako, međutim, daćemo sve od sebe da stignemo do pobjede. Ja se ne opterećujem jubilarnim golom, ali svakako ću pokušati da pogotkom ili asistencijom doprinesem uspjehu tima”.

Odigrao je samo tri utakmice za A reprezentaciju BiH.

“Šta da kažem o reprezentaciji, odigrao sam po jednu utakmicu kod tri različita selektora. Mislim da sam zalužio mnogo više šansi, ali nisam samo ja u pitanju. Ima još mnogo igrača koji su nepravedno zapostavljani, zasluživali su pozive, a nisu ih dobijali. Spomenuo bih Nemanju Bilbiju i ne bih išao dalje. Međutim, to je izbor ljudi koji su vodili tim. Ko zna, možda za mene još nije kasno, igram u reprezentativnoj formi. Pa Safet Sušić je sa 35 godina igrao na Svjetskom prvenstvu”.

Ugovor sa Borcem veže ga do polovine 2023. godine.

“Kao što sam već rekao dobro se osjećam i ne razmišljam o završetku karijere. Vrijedno treniram, samo tako mogu da budem na potrebnom nivou, a neka moje igre govore umjesto riječi”.

fkboracsafet susicstojan vranjes
KOMENTARI