Sport Centar

Vrančić i Norwich remijem doveli titulu u pitanje, Middlesbrough i Bešić sve dalje od play-offa

Danas su odigrane utakmice 44. kola engleskog Championshipa, a Norwich je remijem na gostovanju kod Stokea doveo titulu u pitanje. Sa druge strane Bešićev Middlesbrough je doživio visoki poraz na gostovanju kod Nottinghama i nalaze se sve dalje od play-offa.

Vrančić i Norwich remijem doveli titulu u pitanje, Middlesbrough i Bešić sve dalje od play-offa

Danas su odigrane utakmice 44. kola engleskog Championshipa, a Norwich je remijem na gostovanju kod Stokea doveo titulu u pitanje. Sa druge strane Bešićev Middlesbrough je doživio visoki poraz na gostovanju kod Nottinghama i sve su dalje od play-offa.

Norwichu je danas bila potrebna pobjeda kako bi već jednom nogom osigurali plasman u Premier ligu za narednu sezonu, ali do pobjede ipak nisu uspjeli doći.

Imali su gosti prednost dva puta na utakmici, ali Stoke je oba puta to neutralizovao. Norwich je u vodstvo doveo Hernandez u 24. minuti, da bi Williams izjednačio u 47. minuti.

Bh. internacionalac Mario Vrančić je u igru ušao u 66. minuti, a svega 13 minuta mu je bilo dovoljno da upiše asistenciju za novo vodstvo Norwicha. Strijelac je bio Pukki.

Njihovo slavlje nije dugo trajalo jer je Stoke izjednačio na 2:2 preko Edwardsa svega tri minute poslije, a to je bio i konačan rezultat utakmice.

Sa druge strane direktan konkurent Norwicha za prvo mjesto Sheffield United je slavio pobjedu na gostovanju rezultatom 0:3 i tako dodatno zakomplikovao situaciju na vrhu jer su liderima prišli na svega tri boda zaostatka.

Reprezentativac BiH Muhamed Bešić je sa svojim Middlesbroughom upisao visoki poraz na gostovanju kod Nottinghama rezultatom 3:0, a time su doveli u pitanje i 6. poziciju na tabeli koja vodi u play-off za Premier ligu.

TABELA CHAMPIONSHIPA

REZULTATI 44. KOLA CHAMPIONSHIPA

mario vrancicmiddlesbroughmuhamed besicnorwich
KOMENTARI

KOMENTARI