Sport Centar

Vogošćani srušili favorizovane Ruse

Vogošćani srušili favorizovane Ruse

Iako su u jednom trenu vodili sa šest razlike, na kraju nisu uspjeli sačuvati prednost i u Rusiji će im trebati mnogo više strpljenja i pametnije igre ukoliko žele u narednu rundu.
Gosti su bolje otvorili meč i poveli sa 2:0, a Vogošćani svoj prvi gol postižu u 8. minuti, ali uzvraćaju serijom od 3:0, sa dva gola kapitena Geke i sa jednim Bečića. U 18. minuti naš predstavnik je poveo sa tri gola razlike, a bilo je 7:4, a to je trenera ruske ekipa Torgovanova natjeralo da pozove minutu odmora.

Tim out je urodio plodom, a St. Peterburg je serijom od 3:1 stigao do izjednačenja na 8:8 u 23. minuti. Nakon toga je i Danijel Ridžić pozvao time out, a Vogošća je vratila prednost na svoj konto. U završnici prvog dijela Geko, Ovčina, a posebno Divković bili su odlični, pa je domaći tim na odmor otišao sa tri gola prednosti. Bilo je 14:11 nakon 30 minuta.

Početak  drugog dijela u potpunosti je pripao našoj ekipi, koja je za 12 minuta napravila seriju 5:2 i u 42. minuti na semaforu je stajalo 19:13 za Vogošću, što je natjeralo Torgovanova da pozove minutu odmora, jer je njegova ekipa u tim trenucima djelovala potpuno izgubljeno.
Činilo se da je minuta odmora godila gostima, jer su smanjili na 20:16, ali da se vrate na tri gola zaostatka zaustavio ih je sjajni Adnan Šabanović, da bi nakon toga Divković pogodio za 21:16.
U tim momentima budi se i Vogošćanska publika, a posebno ih je na noge digla majstorija bh. reprezentativca Alena Ovčine, koji je odigrao cepelin sa Divkovićem i u zraku bacio popularni šaraf za 22:17.
Dva brza gola goste su vratila u igru, pa je u 51. minuti rezultat glasio 22:19 i to je bio jasan znak Ridžiću da pozove minutu odmora. Time out nije pomogao Vogošćanima, a samo greške gostiju držale su je na tri gola razlike. Mogao je Bečić vratiti na četiri, ali promašio je zicer. Nakon toga nove dvije prilike za „+4“, ali udarce Divkovića i Džinovića zaustavlja Victor Kireev.

 A kako je Vogošća propustila priliku da nokautira goste, oni su se minutu do kraja vratili na samo „-2“, bilo je 25:23, a do kraja meča Vogošća nije poentirala, dok su gosti postavili konačnih 25:24.

Dvorana: Amel Bečković u Vogošći. Gledalaca: 800. Sudije: Marko Sekulić i Vladimir Jovandić (Srbija). Delegat: Andrey Andeev (Bugarska). Sedmerci: Vogošća PH 3(3), St. Peterburg 3(3). Isključenja: Vogošća PH 8 minuta, St. Peterburg 4 minute.
VOGOŠĆA POLJINE HILLS: Šabanović (18 odbrana), Haseljić, Geko 5, Džinović, Bečić 3, Korjenić 2, A. Kadrić, Međić 4, Ovčina 4, Tešanović, Dervišević, Jelačić, Divković 7 (3), Purić, N. Kadrić, Dedajić. Trener: Danijel Ridžić.
ST. PETERBURG: Nasyrov 5, Kungurov 3, Kiselev 1, Razmaev 2, Emelyanenko 2, Stoliarov, Chezlov 1, Turaev 1, Smakhtin 1, Solodovnikov 1, Guminaov, Zaitsau, Markelau, Kireev (17 odbran), Dryapochenko 7. Trener: Dmitrii Torgovanov.

milwaukeeschalke
KOMENTARI