Sport Centar

Vogošća PH dovela lijevog beka iz Italije: Prvi utisci su na zavidnom nivou

Vogošća PH dovela lijevog beka iz Italije: Prvi utisci su na zavidnom nivou

Iz Rukometnog kluba Vogošća dolazi vijest o još jednom pojačanju za novu sezonu. Strahinja Travar (1989.g) lijevi bek dolazi iz Italije tačnije iz kluba Fondi.

Svoje prve rukometne korake započeo je u RK „Jugović“ Kać. Poslije odlazi u Metaloplastiku (Šabac) sa kojim je u sezoni (2014-2015) stigao do finala Challenge Cup. Nakon Metaloplastike dvije godine je nosio dres Adiyamana u Turskoj.

Ovo je njegov debi u bh prvenstvu.

“Drago mi je što sam dogovorio saradnju sa RK“Vogošća PH“. Prvi utisci su na zavidnom nivou, vidi se odma da je klub ozbiljan, profesionalan i sa velikim ambicijama što me je dodatno i privuklo da dođem. Nadam se maksimalnom uspehu u predstojećoj sezoni, isto tako i u evropskom takmičenju tj. Challenge Cup-u. Voleo bih da Vogošća ove sezone zajedno samnom i ostalim igračima donese tu dugo očekivanu titulu prvaka”, rekao je Travar.

Iz Vogošće su istakli zadovoljstvo dolaskom Strahinje.

“Strahinja ima iza sebe dobro iskustvo i kvalitet. Poklopile su nam se ambicije i idemo da pravimo dobar rezultat, jer nam je cilj da naš klub vratimo tamo gdje mu je mjesto”, poručuju iz RK Vogošća PH.

rkvogoscaphstrahinja travar
KOMENTARI

KOMENTARI