Sport Centar

Vlada Tuzlanskog kantona sponzor Specijalne olimpijade

Vlada Tuzlanskog kantona podržat će organizaciju specijalne olimpijade za osobe s posebnim potrebama - dogovoreno je na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića s predstavnicima Udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini.

Vlada Tuzlanskog kantona sponzor Specijalne olimpijade
FOTO: Gutić: Podrška brojnim projektima

Kako je rečeno, sve pripreme za održavanje ove manifestacije koju Udruženje organizira pod sloganom “Ne zovi me posebnim, različitost ne znači nemogućnost“ su okončane, a manifestacija koja će okupiti oko 500 učesnika iz regiona, trebalo bi da bude održana od 4. do 7. aprila u Tuzli.

Predviđeno je da se takmičenja održavaju u Univerzitetskoj dvorani, stadionu “Tušanj“, te na bazenu u Hotelu “Tuzla“, a osim sportske dimenzije ovog druženja, cijeli projekt ima i veliku edukativnu dimenziju – rekao je predsjednik organizacionog odbora manifestacije Nermin Alibašić.

Navodi da je nedavno provedeno anketiranje učenika srednjih škola pokazalo poražavajuće rezultate kada je u pitanju odnos ove populacije prema osobama s posebnim potrebama.

-Vlada Tuzlanskog kantona je posebno osjetljiva kada su u pitanju osobe s posebnim potrebama, a samim tim i realizacija projekata koji imaju za cilj pomoć ovim osobama. To smo pokazali podržavajući brojne projekte usmjerene ka ovom cilju, i u okviru naših mogućnosti podržat ćemo i realizaciju Specijalne olimpijade – rekao je premijer Gutić, zahvalivši Udruženju studenata za realizaciju ovog projekta, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.

bego guticvlada tk
KOMENTARI

KOMENTARI