Sport Centar

Vjeruje da će iduće godine Zenica imati novog premijerligaša: Kasumoviću uručeno ‘Zlatno srce Čelika’

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je upriličio prijem za delegaciju Rukometnog kluba "Čelik", a povodom 70 godina postojanja ovog zeničkog kluba.

Vjeruje da će iduće godine Zenica imati novog premijerligaša: Kasumoviću uručeno ‘Zlatno srce Čelika’

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je upriličio prijem za delegaciju Rukometnog kluba “Čelik”, a povodom 70 godina postojanja ovog zeničkog kluba.

Kapiten kluba Faris Mrako uručio je Kasumoviću najveće klupsko priznanje “Zlatno srce Čelika“, saopćeno je iz Grada Zenica.

Kasumović je još jednom poručio da Gradska uprava, na čelu sa njim, ostaje pri opredjeljenju da pomaže vrhunski sport u Zenici, te da neće doći do smanjenja sredstava koja će klubovima biti plasirana u narednoj godini.

“Grad Zenica nije imao nijednog premijerligaša, međutim, ove godine je to uspjelo našim košarkašima, a prema svim predviđanjima naredne godine će to biti i rukomet. Uskoro će biti poznato i koliko će sredstava biti opredijeljeno klubovima, a ukoliko u budžetu bude potrebno i povećati tu stavku spreman sam do 15 odsto od predviđenih sredstava da povećam iznos”, kazao je Kasumović.

fuad kasumovicrkcelik
KOMENTARI