Sport Centar

Visoke pobjede BH Pošte i Addiko Banke, Tržnice i ZAMM u odličnom susretu podijelili bodove

Večeras su u dvorani ''Amel Bečković'' u Vogošći odigrana tri susreta desete sezone SC Business lige.

Visoke pobjede BH Pošte i Addiko Banke, Tržnice i ZAMM u odličnom susretu podijelili bodove
FOTO: Dino OMEROVIĆ/SCsport.ba

Večeras su u dvorani ”Amel Bečković” u Vogošći odigrana tri susreta desete sezone SC Business lige.

Odigrana su dva susreta iz redovnog 10. kola SC Business lige, u prvom je ekipa BH Pošte sa 8:4 savladala Domove Zdravlja KS, dok je u drugom Addiko Banka sa 1:0 bila bolja od DB Schenkera.

BH Pošta – Domovi Zdravlja KS 8:4 (Krka x2, Džafo x3,Ajanović, Pašić, Tahirović / Šahmanija, Mujezin, Joldo, Nezić)

BH Pošta na samom otvaranju meča preko Krke dolazi do vodstva, ali odmah u narednom napadu Domovi Zdravlja poravnavaju na 1:1.

U 6. minutu meča, Ajanović je fenomenalnim udarcem pogodio mrežu gostiju i svojoj momčadi donio novo vodstvo.

Do kraja poluvremena Poštari su uspjeli povećati prednost, prvo je u 11. minutu Pašić glavom zatresao mrežu Domova Zdravlja, da bi se u 14. minutu pred golom gosujuće ekipe najbolje snašao Tahirović i pogodio za 4:1, pa se sa ovim rezultatom otišlo na odmor.

U drugom dijelu igre BH Pošta je nastavila tamo gdje je stala, pa u 25. minutu preko Krke dolaze do novog povećanja prednosti.

Igrao se 27. minut kada Džafo šalje loptu iza leđa golmana Domova Zdravlja, da bi u 30. minutu isti igrač ponovo došao do pogotka.

Odmah u narednom napadu nakon sedmog primljenog pogotka, ekipa DOmova Zdravlja preko Mujezina smanjuje rezultatsku prednost Poštara na 7:2.

Posljednje tri minute meča su nam donijele i tri nova pogotka. Prvo je Džafo došao do trećeg pogotka na ovom meču, da bi Joldo minut poslije postigao treći gol za Domove Zdravlja na ovom susretu.

Meč je u posljednjim sekundama susreta zaključio Nezić i tako postavio konačnih 8:4.

BH Pošta: Zuko, Tukić, Bučan, Pašić, Janjoš, Krka, Škoro, Sulejmanović, Salčin, Tahirović, Džafo, Ajanović, Rizvan.

Domovi Zdravlja KS: Selmanović, Čelik, Hodžić, Bečić, Kaliman, S. Šahmanija, Hasanspahić, A. Šahmanija, Fazlić, Bubalo, Kustura, Nezić.

Addiko Banka – DB Scheneker 10:0 (Minić x4, Đ. Lackanović, S. Lackanović x2, Lalović x2, Todorović)

Addiko je u meč sa DB Schenkerom ušao kao veliki favorit, a to su na kraju uspjeli i dokazati.

U prvom dijelu igre za domaće su pogađali Minić, Đorđe Lackanovi, Lalović i Slađan Lackanović, pa su Bankari na odmor otišli sa visokih 4:0.

Drugi dio obilježio je mlađahni Minić, koji u samo deset minuta tri puta trese mrežu Špeditera, a njemu su se priključili Lalović, Slađan Lackanović, te Todorović i Addiko Banku doveli do visoke pobjede od 10:0.

Vrijedi istaći da je golman DB Schenkera i pored deset primljenih pogodaka, jedan od junaka ove ekipe, s obzirom da je odbranio još nekoliko stopostotnih prilika ekipi Addiko Banke.

Addiko Bank: Barbarić, Ribić, B. Kovačević, Hadžiosmanović, J. Kovačević, Todorović, Vasiljević, Zeljić, Ličina, Lackanović S., Milinković, Minić, Omeragić, Mujanović, Zoletić, Grbeša, Lackanović Đ., Omerbegović, Lalović, Dragičević.

DB Schenker: Karavdić, Čolo, J. Džebo, E. Džebo, Muminović, Fišić, Bajrović, Gačević, Poplata, A. Karović, H. Karović, Jašarević, Džabija, Memić, Lopčić, Zukić, Ibrahimović, Melić, Ajnadžić.

07. KOLO

Zaostalu utakimcu iz 07. kola desete sezone SC Business lige odigrali su ekipe Tržnica Sarajevo i ZAMM mC/Liga Bez Briga.

Ekipa ZAMM-a je preko Habibije došla do vodstva, da bi Tržnice golovima Otajagića i Kadrića u dva navrata stigle do preokreta.

Bod iz ovog meča ekipi ZAMM-a donose Habibija i Sokolar koji u istom minutu postižu dva pogotka, te se susret završio sa konačnih 3:3.

Tržnice Sarajevo – ZAMM mC/Liga Bez Briga 3:3 (Kadrić x2, Otajagić / Habibija x2, Sokolar)

Tržnice Sarajevo: Otajagić, Džanković,Junuzović, Bogilović, Kadrić, Šahbazović, Imamović, Huskić.

ZAMM mC/Liga Bez Briga: Hasanspahić, Mujezinović, Mršo, Mulahmetović, Habibija, Muftić, Smajić A., Sokolar S., Hodžić, Sokolar Ah., Sokolar Ad., Smajić F., Žilić.

Večerašnje susrete sudili su Almedin Berilo i Deni Ćatibović.

07. kolo10 kolonadoknadasc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI

ice
Gost

jsbih-securitas 2:2, odigrano..rezultata i upisa u tabelu nema nikako..ne razumijem??

wpDiscuz