Sport Centar

Visoke cijene karata utjecale na posjetu: Grbavica sinoć nije bila ispunjena do zadnjeg mjesta

Za razliku od nekoliko prethodnih mečeva nogometne reprezentacije BiH na Grbavici, stadion sinoć nije bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

Visoke cijene karata utjecale na posjetu: Grbavica sinoć nije bila ispunjena do zadnjeg mjesta

Za razliku od nekoliko prethodnih mečeva nogometne reprezentacije BiH na Grbavici, stadion sinoć nije bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

Nekoliko hiljada sjedišta ostalo je prazno, što je svakako neobično u trenutku kada je, usljed dobrih rezultata, stvorena sjajna atmosfera oko Zmajeva.

Naravno da neatraktivan protivnik poput Armenije, iako je riječ o susretu kvalifikacija za EP, ne privlači toliku pažnju ljubitelja nogometa u našoj zemlji.

No, razlog manje posjete ipak treba tražiti negdje drugo, s obzirom da Robert Prosinečki i njegovi izabranici uživaju potpunu podršku javnosti te mnogi željno iščekuju susrete reprezentacije, makar se radilo i o mečevima s protivnicima “perolake” kategorije.

Stoga se u ovom slučaju vjerovatno radi o visokoj cijeni ulaznica. Podsjećamo, najjeftnija karta koštala je 20 KM, a ona za tribinu Istok čak 30 KM, što je za džep građana BiH ipak luksuz. Da dolazi Italija i nekako, ali ovako…

U Nogometnom savezu BiH svakako bi u budućnosti više trebali povesti računa o ovome. Nekad manja cijena ulaznica znači ispunjen stadion, možda čak i skoro identičnu zaradu.

Nogometaše svakako ne treba ni pitati u kakvom ambijentu žele igrati. Pune tribine za njih nemaju alternativu, stoga su i za meč protiv Grčke, koji se igra za dva dana u Zenici, pozvali navijače da ih podrže u što većem broju.

armenijafudbalska reprezentacija bihkvalifikacije za euro 2020nsbih
KOMENTARI

KOMENTARI

Ekrem
Gost

u poredjenju sa Evropom-dzabe su bile! TO su te stvari o kojima ja govorim.Kad mi hajvan kaze-U NJmeackoj plata 1800 eura..jeste..minus 20-30% poreza, pa minus 1000 minimlano za stanarine…pa ti ostane par stotina eura..a gdje osiguranje koje MORAS imati, gdje auto ili mjesecna karta, mobitel, garderoba, jelo, pice…na kraju bude -posaljite mi iz Bosne , vraticu vam sljedeci mjesec!? A tek kad bi htio otici gledati neku tekmu..pa ti kazu-karta je 100 eura…neka nama nase Bosne,kakav je takva ipak se u n joj najbolje zivi, nagledas se i rodbine i prijatelja..u Njemackoj kuca -poso-kuca-poso-…kabur…serem ti se na takav zivot.

Samko
Gost

Znas sta lana ovdje sad necu da pricam kako smo igrali nego nesto drugo od stadiona koji prima 11 hiljada gledaoca ostalo je slobodnih 4 hiljade karata mislim na grbavicu sinoc. Znas nama netreba sport nama treba korida i sve stadione treba preorati i napraviti koride aod Unesca traziti da cevljanovice uvrste u kulturna dobra. A takmicenje zvezde granda proglasiti nacionalnim sportom bosanaca i hercegovaca..

wpDiscuz