Sport Centar

Veliko pospremanje u splitskom klubu: Todorović i Mujakić napuštaju Hajduk na kraju sezone

Da Mindaugas Nikoličius i Lukša Jakobušić imaju velike planove u Hajduku nije neko veliko otkriće.

Veliko pospremanje u splitskom klubu: Todorović i Mujakić napuštaju Hajduk na kraju sezone

Da sportski direktor Mindaugas Nikoličius i predsjednik Lukša Jakobušić imaju velike planove u Hajduku nije neko veliko otkriće.

Bivši sportski direktor Gorice stigao je na Poljud ovog januara, a da je tu zbog posla pokazao je u zimskom prijelaznom roku kad je dogovorio dolaske nekolicine izvrsnih igrača od kojih se najviše ističu povremeni Vatreni, Lovre Kalinić i Marko Livaja.

Osim trenera i sportskog direktora, klub je ove zime dobio i novog trenera, a za svu trojicu ljeto 2021. godine moglo bi biti iznimno zanimljivo. Naime, Poljud bi na kraju sezone moglo napustiti čak 18 igrača, pišu hrvatski mediji.

Što se tiče isteka ugovorne obaveze, u tu kategoriju spadaju Bassel Jradi, Mijo Caktaš i Marko Livaja, s tim da bi svi u klubu posljednjeg voljeli zadržati na Poljudu.

Marco Fossati, Nihad Mujakić, Umut Nayir, Darko Todorović i Lovre Kalinić su igrači kojima ističe posudba, s tim da se može naglasiti kako je namjera Bilih ostaviti Kalinića još koju sezonu u matičnom klubu.

Dakle, bh. fudbaleri Todorović i Mujakić nisu na listi nogometaša koje Splićane žele zadržati i sasvim je izvjesno da će se vratiti u Red Bull Salzburg i Kortrijk, klubove s kojima imaju ugovore do sredine 2023. godine.

Na preostaloj devetorici, na Poljudu misle itekako zaraditi i napuniti bankovan račun toliko da mogu nesmetano krenuti u rekonstrukciju ekipe. Riječ je o Eduoku, Jairu, Posavecu, Vuškoviću, Čolini, Tekliću, Nejašmiću, Jakolišu i Diamantakosu.

Što se tiče dolazaka, sigurno će i njih biti, ali Mindaugas Nikoličius drži sva imena samo za sebe. Kad je dolazio Paolo Tramezzani, praktički nitko nije znao o kome je riječ sve dok se talijanski stručnjak nije pojavio na konferenciji za medije, a taj modus operandi nešto je neviđeno u Splitu.

Očekuje se dolazak dvojice ofenzivaca (napadača), desnog braniča, središnji branič, krilnog veznjaka i središnjeg veznjaka, ali zasad ničije ime nije procurilo u javnost.

darko todorovicnihad mujakicnkhajduk
KOMENTARI

KOMENTARI