Sport Centar

Veliki talenat iz Igokee posuđen Megi: Želja mi je obuči dres seniorske reprezentacije Srbije

Predan i iskren rad, ogromno zalaganje i strpljenje uvijek će se isplatiti, najbolji je savjet koji sam dobio, kaže mladi košarkaš Dalibor Ilić, dok sanja o NBA terenima.

Veliki talenat iz Igokee posuđen Megi: Želja mi je obuči dres seniorske reprezentacije Srbije

Predan i iskren rad, ogromno zalaganje i strpljenje uvijek će se isplatiti, najbolji je savjet koji sam dobio, kaže mladi košarkaš Dalibor Ilić, dok sanja o NBA terenima.

Sudeći prema rezultatima, igrač Igokee, koji je nedavno otišao na pozajmicu u Mega Bemax, tog savjeta se i pridržava. Devetnaestogodišnji Ilić je ove sezone za Igokeu za 14,2 minuta po meču u prosjeku bilježio 4,4 poena i 4,1 skok, a u juniorskoj ABA ligi za 34,3 minuta na terenu 26,7 poena, 16,8 skokova, 2,8 asistencija i 2,8 blokada za indeks korisnosti 38,5. Priliku da se razvija dobio je u Megi, s kojom je ugovorom o pozajmici vezan do kraja Superlige Srbije.

“Mega je prepoznatljiva po radu s mladim igračima, što svake godine i dokazuje, izbacujući velike potencijale u ozbiljne klubove. To mi govori da su prepoznali veliki potencijal u meni. Drago mi je što ću imati priliku da budem dio tog sistema i da to osjetim na sebi. Iskoristiću svaki momenat kako bih individualno napredovao uz ekipu”, rekao je Ilić za Nezavisne.

Dodao je da su ga svi lijepo prihvatili i da mu svi pomažu da se što bolje adaptira, a kroz takmičenje u ABA ligi je upoznao sve igrače, a s nekima je dijelio i dres Srbije. Sada zajedno žele da napreduju.

“Svakom sportisti su ambicije osvajanje pehara i medalja. I ovoj mladoj ekipi Mege je želja svakodnevno dokazivanje. Prvobitni cilj ekipe je razvijanje mladih igrača za koje treba vremena, a rezultati će sami izaći kao proizvod tog rada”, rekao je Ilić.

On je prošlog ljeta kao kapiten s juniorskom reprezentacijom Srbije osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, ali tu ne želi da stane. Mnogi ciljevi su pred momkom rođenim u Višegradu.

“San svakog košarkaša je da zaigra u najjačoj ligi svijeta. Predano radim svaki dan kako bih došao do tog cilja koji sam postavio ispred sebe. Nadam se da ćete imati priliku da se budite noću i gledate mene, kao i druge naše momke kako dominiramo na NBA parketima”, istakao je Ilić.

O reprezentaciji Srbije dodaje:

“Prošle godine sam predvodio U18 reprezentaciju s kojom smo postali šampioni Evrope. Ove godine, našu reprezentaciju predstavljamo na Svjetskom prvenstvu, koje se održava od 29. juna do 7. jula na Kritu, i mislim da smo u dobroj grupi, s Francuskom, Kinom i Portorikom. Na prvenstvo ćemo otići s velikim ambicijama i željom da što bolje predstavimo našu zemlju i opravdamo ime šampiona Evrope! Daleko je još da pričamo o seniorskom timu, korak po korak. Postoje tu još selekcije koje su ispod prvog tima. Naravno da mi je želja da jednog dana obučem dres A selekcije.”

dalibor ilickkigokeakkmegabemax
KOMENTARI

KOMENTARI