Sport Centar

Veliki peh u Abu Dabiju: Poslije sjajne vožnje Dini Beganoviću otkazao motor pred ciljem

Nastavljeno je takmičenje u Formuli 3 azijske serije, a danas je vožena prva utrka u Abu Dabiju na stazi Yas Marina, gdje je Dino Beganović, talentovani vozač porijeklom iz Bosne i Hercegovine, doživio veliki peh - otkazao mu je motor pred ciljem.

Veliki peh u Abu Dabiju: Poslije sjajne vožnje Dini Beganoviću otkazao motor pred ciljem
FOTO: Beganović nakon odustajanja

Nastavljeno je takmičenje u Formuli 3 azijske serije, a danas je vožena prva utrka u Abu Dabiju na stazi Yas Marina, gdje je Dino Beganović, talentovani vozač porijeklom iz Bosne i Hercegovine, doživio veliki peh – otkazao mu je motor pred ciljem.

Beganović je u kvalifikacijama zauzeo peto mjesto, a na startu utrke prestigao je Pierre-Louisa Choveta i zauzeo četvrtu poziciju, na kojoj je ostao do pred prolazak kroz cilj, kada je odustao. Prve informacije govore da mu je otkazao motor.

Ovo je bila nova sjajna utrka za vozača koji se takmiči pod švedskom zastavom, kojom je trebao preuzeti drugo mjesto u ukupnom poretku, ali na kraju je imao nesreću. Ovo je debitantska sezona za 17-godišnjeg člana Ferrarijeve vozačke akademije u Formuli 3, a prošle sedmice u Dubaiju imao je dva podijuma.

Današnju utrku prvi je završio Jehan Daruvala iz Indije, a drugi je bio Kinez Guanyu Zhou. Oba vozača imaju veliko iskustvo, a vozili su i Formulu 2. Trećeplasirani je završio talentovani 16-godišnji Francuz Isack Hadjar.

dino beganovicformula 3
KOMENTARI

KOMENTARI