Sport Centar

Veliki izazov za bh. rukometnog stručnjaka: Sead Hasanefendić preuzeo njemački klub

Bosanskohercegovački rukometni stručnjak Sead Hasanefendić ovog ljeta preuzet će njemačkog trećeligaša Eisenacha. Njemački klub koji je prije par sezona igrao i u DKB Bundesligi, ispao je iz druge lige, a ambicija da se vrati u rang ispod najkvalitetnijeg, ogleda se i u dovođenju poznatog trenera, koji je svoje najveće uspjehe u Njemačkoj imao na klupi Gummersbacha sa kojim je osvajao i evropske kupove.

Veliki izazov za bh. rukometnog stručnjaka: Sead Hasanefendić preuzeo njemački klub

Bosanskohercegovački rukometni stručnjak Sead Hasanefendić od ljeta će preuzeti njemačkog trećeligaša Eisenacha. Njemački klub koji je prije par sezona igrao i u DKB Bundesligi, ispao je iz druge lige, a ambicija da se vrati u rang ispod najkvalitetnijeg, ogleda se i u dovođenju poznatog trenera, koji je svoje najveće uspjehe u Njemačkoj imao na klupi Gummersbacha sa kojim je osvajao i evropske kupove.

Inače, bh. stručnjak je vodio i reprezentacije Tunisa i Srbije, a svojevremeno je bio selektor i reprezentacije Bosne i Hercegovine. Uspješna karijera započela je prije 38 godina, a Hasanefendić je bh. tim predvodio u periodu između 2000. i 2002. godine.

Ovo je ukupno njegov 13. klub u karijeri.

gummersbachsead hasanefendic
KOMENTARI

KOMENTARI