Sport Centar

Veliki gubitak: Povlači se čovjek koji je najzaslužniji za ekspanziju košarke u BiH

Veliki gubitak: Povlači se čovjek koji je najzaslužniji za ekspanziju košarke u BiH

Nakon što se Jusuf Nurkić obratio javnosti i tražio da se kazne pojedini ljudi iz Saveza, koji su ga prema njegovim riječima diskreditirali i vodili kampanju protiv njega, neočekivanu odluku donio je generalni sekretar Bosne i Hercegovine, Harun Mahmutović. 

“Istina je, povlačim se. Samo ću se baviti kancelarijskim poslom i neću imati dodira sa reprezentacijama. Nemam više snage da objašnjavam javnosti, vrijeme je za povlačenje”, rekao je Mahmutović za SCsport.ba. 

Nurkić je u obraćanju javnosti rekao da su ga čelnici Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine vrijeđali i da su pokrenuli hajku protiv njega, međutim prvi čovjek KS BiH, Elmedin Konaković, objavio je poruke koje je poslao Nurkiću, gdje se vidi da ga je na lijep način pozvao da se vrati u reprezentaciju. 

Nurkić ničim izazvan napustio pripreme reprezentacije s obrazloženjem da odlazi u Zagreb na ljekarski pregled nakon kojeg se više nikad nije pojavio na reprezentativnom okupljanju, niti je odgovarao na poruke čelnicima Saveza.

No. vratimo se Mahmutoviću, čovjeku koji je najzaslužniji za ekspanziju košarke u našoj državi. Mahmutović upravo za Nurkića lavovski borio da bi ga doveo u naš nacionalni tim, kao i druge velike talente, poput Emira Sulejmanovića.

U pogonu imamo sedam košarkaških reprezentacija koje ostvaruju fenomenalne reuzultate. Imamo zlatne momke, koji su ispisali historiju. Imamu Ligu mladih za košarkaše i košarkašice, što je jako bitna stvar i na šta treba da budemo ponosni.

Za sve to su zaslužni trenutni čelnici Košarkaškog saveza BiH, a najveći teret na leđima iznio je upravo Mahmutović. I sada, gubimo jednog takvog čovjeka zbog lažnih patriota, koji vode mlade igrače iz Bosne i Hercegovine u duge reprezentacije.

edin viscamirza teletovic
KOMENTARI