Sport Centar

Velika akcija čišćenja stadiona Asim Ferhatović Hase 3. decembra

Za potrebe Evropskog olimpijskog festivala mladih EYOF 2019. koji će biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu kao najveći sportski događaj u Bosni i Hercegovini nakon Zimskih olimpijskih igara, 3. decembra će biti organizirana akcija čišćenja i uređenja Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Velika akcija čišćenja stadiona Asim Ferhatović Hase 3. decembra

Za potrebe Evropskog olimpijskog festivala mladih EYOF 2019. koji će biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu kao najveći sportski događaj u Bosni i Hercegovini nakon Zimskih olimpijskih igara, 3. decembra će biti organizirana akcija čišćenja i uređenja Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”.

Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, kao odgovorna lokalna zajednica, uzela je aktivno učešće u organizaciji ovog velikog sportskog događaja koji će BiH i njene prirodne ljepote promovisati u svijetu.

Otvaranje EYOF-a je planirano na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” koji je u vlasništvu Općine Centar, a kojim upravlja Javna ustanova “Centar za sport i rekreaciju”.

Predstavnici Općine, “Centra za sport i rekreaciju” te kantonalnih preduzeća “Rad” i “Park” održali su sastanak čiji je cilj bio uređenje objekta kako bi bio spreman za više od 1.500 takmičara i na desetine hiljada posjetilaca koji će prisustvovati ceremoniji otvaranja EYOF-a.

Učesnici sastanka su zaključili da pripreme stadiona za EYOF počnu već 3. decembra.

– Želimo da stadion bude u što boljem stanju na otvaranju EYOF-a. Općina Centar je u ovoj godini uložila značajna sredstva za modernizaciju stadiona i taj posao ide planiranom dinamikom. U toku su aktivnosti oko nabavke novog semafora, ali i ugradnje novih stolica u VIP loži. Naša namjera je da obavimo sve pripreme kako bi poslali lijepu sliku o Sarajevu u svijet. Zato smo dogovorili sa preduzećima “Rad” i “Park” da se stave na raspolaganje i da se stadion uredi koliko god je moguće – istakao je načelnik Ajnadžić.

Odlučeno je da se pozovu sva pravna lica, ali i zainteresovani sugrađani da se pridruže akciji 3. decembra i daju dobrovoljni doprinos uređenju stadiona i organizaciji EYOF-a.

U narednim danima biće definisan detaljan plan i aktivnosti na čišćenju stadiona o čemu će svi zainteresovani sugrađani biti blagovremeno obaviješteni, a Općina Centar poziva stanovnike Sarajeva da se pridruže akciji i daju doprinos na uređenju najpoznatijeg bh. stadiona, saopćeno je iz Općine Centar.

asim ferhatovic haseeyofkosevo
KOMENTARI

KOMENTARI

XZX
Gost

OČISTITE LAVOR

kokot
Gost

hoćeli biti ručak?

XZX
Gost

Hoče viršle za polizat

menso
Gost

Jel’ ovo kmeče ovi sto se bore za europu sa sadaka arene ? Kmeee Kmeee , prevareni smo , kmeee, prevario nas hadzikamatarevic, ne mozemo mu nista .. kmeeeee

wpDiscuz