Sport Centar

Velež u ponedjeljak počinje pripreme, prvi test protiv Željezničara

Ekipa Veleža, predvođena šefom stručnog štaba Ibrom Rahimićem, zvanično će pripreme za narednu sezonu početi u ponedjeljak, 25.06.2018. godine.

Velež u ponedjeljak počinje pripreme, prvi test protiv Željezničara

Ekipa Veleža, predvođena šefom stručnog štaba Ibrom Rahimićem, zvanično će pripreme za narednu sezonu početi u ponedjeljak, 25.06.2018. godine.

Pripreme će početi prozivkom koju će obaviti Rahimić u 17h na Stadionu Rođeni, zajedno sa svojim pomoćnicima Kodrom, Melherom i Trnovcem, a potom će Rođeni odraditi i prvi trening.

Prva sedmica će se iskoristiti za testiranje igrača, ljekarske preglede, kao i pripremu muskulature za jače napore koji će doći u narednom periodu. Također, prva sedmica će biti iskorištena kao testna za igrače koji će biti na probi.

Rođeni će trenirati u Mostaru sve do 08.07.2018. godine, a prva prijateljska utakmica planirana je za 05.07. protiv Željezničara. Utakmica koja će Plavima poslužiti kao generalna proba pred utakmicu u okviru Evropske lige protiv JK Narva Trans iz Estonije. U narednom periodu će se definisati mjesto i satnica igranja utakmice.

Na dan 09.07.2018. godine ekipa odlazi u Fojnicu, gdje će provesti sedam dana. U tom periodu odigrat će se prijateljska utakmica sa Slobodom ( 10.07. ), i najvjerovatnije sa Mladosti DK, 14. ili 15.07. Nakon te utakmice, Rođeni se vraćaju u Mostar, gdje nastavljaju sa pripremama.

Narednih sedam dana ekipa će raditi na glavnom terenu Stadiona Rođeni, a u planu je da se odigra prijateljska utakmica u srijedu, 18.07., a protivnik će se definisati u narednom periodu. Nakon toga, za vikend ekipa opet putuje u Fojnicu.

Odlazak u Fojnicu će biti iskorišten da se u međuvremenu odigra turnir u organizaciji Famosa, u Hrasnici, 21. i 22.07.2018. godine. Također, dok je ekipa u Fojnici, planirana je utakmica 25.07., a protivnik će se definisati u narednom periodu. Pri povratku iz Fojnice, ekipa će nastupiti na turniru u Župći, 28. i 29.07., nakon čega se ekipa vraća u Mostar.

Nakon toga, ulazi se u prvenstveni ritam rada, a generalna proba je zakazana za 04.08.2018. godine. Protivnik i mjesto igranja utakmice definisat će se nakon izvalačenja parova Prve lige FBiH, čiji je početak zakazan za 11/12.08.2018. godine.

(fkvelez.ba)

fkvelez
KOMENTARI

KOMENTARI