Sport Centar

Velež mora uplatiti 2.000 KM da bi uopšte podnio žalbe na današnje odluke NSBiH

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je danas brutalno i drakonski kaznio Velež zbog dešavanja na utakmici s Borcem u utorak navečer.đ

Velež mora uplatiti 2.000 KM da bi uopšte podnio žalbe na današnje odluke NSBiH
FOTO: Facebook/FK Velež Mostar

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je danas brutalno i drakonski kaznio Velež zbog dešavanja na utakmici s Borcem u utorak navečer.

Utakmicu su u 82. minuti utrčavanjem na teren, pri rezultatu 0:2 za Borac, prekinuli navijači Rođenih, a sudija Sabrija Topalović je odsvirao kraj.

Na putu kući poslije utakmice u Jablanici je napadnut automobil u kojem se nalazio Topalović, te je vozilo zapaljeno, a to se očigledno stavilo na teret Veležu i njegovom predsjedniku.

Na kraju je NSBiH Rođene kaznio sa 10.000 KM, šest utakmica pred praznim tribinama, te oduzimanjem tri boda, a kažnjen je i predsjednik kluba Šemsudin Hasić.

Krivicu Hasića je utvrdio predsjednik NSBiH Vico Zeljković (još uvijek nije poznato na osnovu čega i zašto) te je Hasić danas suspendovan na dvije godine, koliko neće moći obavljati funkcije u bh. fudbalu.

Pošto će se vjerovatno na ove odluke žaliti, nije tu kraj problemima Veleža. Naime, danas je u vanrednom broju službenog glasnika NSBiH objavljena izmjena određenih pravila kada su u pitanju žalbe na odluke organa krovne kuće bh. fudbala.

Prema napisanom u glasniku, odsad će klub za svaku žalbu Komitetu za takmičenje NSBiH plaćati 1.000 KM, a isti iznos je potrebno uplatiti i kako bi se žalili na odluku Disciplinske komisije.

Za žalbe drugostepenim organiima navedenih tijela potrebno je uplatiti po pet stotina maraka više – 1.500 KM.

To znači da Velež, ako planira da se žali na ove kazne koje je dobio, mora prvo da spremi svotu od 2.000 KM i da onda krene u postupak, koji bi, prema svemu dosad viđenom, vjerovatno bio čista farsa…

Izmjene pravila koje su objavljene u službenom glasniku NSBiH pročitajte OVDJE!

disciplinska komisija nfsbihfkveleznfsbihtakmicarska komisija nsbih
KOMENTARI

KOMENTARI

Mostarac patriota
Gost

nemogu nam nista bre!!!!MUSVDG

Didi
Gost

SMISLJENA IGRA ZELJKOVICA I KOMPANIJE DA SE EKIPAMA IZ RS OMOGUCI VRH TABELE

wpDiscuz