Sport Centar

Večeras finale jubilarne desete sezone Business lige: Zamm MC i Bazen Otoka u borbi za titulu

Deseto izdanje Sport centar Business lige došlo je do samoga kraja, a jubilarnu sezonu zatvorit će finalnom utakmicom ekipe Zamm MC i Bazena Otoka.

Večeras finale jubilarne desete sezone Business lige: Zamm MC i Bazen Otoka u borbi za titulu

Deseto izdanje Sport centar Business lige došlo je do samoga kraja, a jubilarnu sezonu zatvorit će finalnom utakmicom ekipe Zamm MC i Bazena Otoka.

Malo ko je očekivao da će finalni par biti upravo ovaj, s obzirom na to da Bazeni proteklih godina nisu uspjevali doći ni do play-offa. Međutim, u 10 sezoni odigrali su fantastično kada je to najviše trebalo i dokazali da se sa velikom borbenošću, htijenjem i željom, mogu nositi i sa, na papiru, kvalitetnijim ekipama od njih.

Do finala su savladali trećeplasiranu Addiko banku, koja je bila briljantna u regularnom dijelu, a onda su u odličnoj utakmici slavili protiv favorizovanog BH Telecoma, koji je je regularnu sezonu završio na drugom mjestu.

Simeunović, Feriz, Korać, Deljković, Klačar i ostali, večeras igraju za slavu i ne sumnjamo da će, baš kao i u prethodna dva susreta i u finalu dati sve od sebe da iznenade još jednog favorita.

Zamm MC je cijelu sezonu odigrao na visokom nivou. Uz tek jedan remi i poraz, završili su regularni dio na prvom mjestu, a u svojim redovima imaju i najboljeg strijelca lige Jasmina Ligatu, koji je postigao 41 pogodak do ovog meča. Međutim, Mujezinović, Smajić, Mulahmetović, Mršo i ostali daju ton igri i večeras su, upravo zahvaljujući pobrojanima i favoriti.

Mujezinović je jedan od najboljih igrača kompletne lige i od njegovog raspoloženja će zavisiti ishod večerašnjeg meča, ali i od raspoloženja golmana Farisa Smajića, koji iz kola u kolo brani sve bolje. Uostalom, Smajić je primio i najmanje pogodaka u kompletnoj ligi, a napadači su se pobrinuli da postignu najviše i to i jeste snaga ove ekipe, koja je dobro posložena na svim mjestima.

Zamm MC je do finala igrao protiv ekipe Bosnalijeka, koju su savladali 6:1, a onda su u polufinalnom duelu slavili protiv višestrukih prvaka, ekipe BH pošta, koju su izbacili na penale.

Upravo je Smajić svojom odbranom penala Murisu Krki, odveo svoj tim u finale, te se „poštari“, nakon nekoliko uzastopnih finala, ovaj put moraju zadovoljiti utakmicom za treće mjesto protiv BH Telecoma.

Susret za treće mjesto počinje u 20 sati, a sude ga dugogodišnje Premijerligaške sudije Amir Omerbašić i Almedin Berilo dok se finalni susret igra u 21 sat i na njemu će pravdu dijeliti FIFA sudije Alem Bajrović i Farik Kečo.

business ligasc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI