Sport Centar

Valverde bi mogao napustiti Barcelonu: Već poznato ime narednog trenera Katalonaca?

Liga prvaka je "boljka" Barcelone u posljednje vrijeme, a eliminacija od strane Liverpoola i Rome se naglašavju kao porazi Ernesta Valverdea, a u slučaju ovogodišnje rane eliminacije ostao bi vjerovatno bez angažmana, dok se već "provlači" kroz medije ime njegovog potencijalnog nasljednika.

Valverde bi mogao napustiti Barcelonu: Već poznato ime narednog trenera Katalonaca?

Liga prvaka je “boljka” Barcelone u posljednje vrijeme, a eliminacija od strane Liverpoola i Rome se naglašavju kao porazi Ernesta Valverdea, a u slučaju ovogodišnje rane eliminacije ostao bi vjerovatno bez angažmana, dok se već “provlači” kroz medije ime njegovog potencijalnog nasljednika.

Španski mediji pišu da bi nasljednik Valverdea mogao biti jedan od miljenika navijača Barcelone, Ronald Koeman. Holanđanin je od 2018. godine na kormilu reprezentacije Holandije, a prema izjavama čelnika tamošnjeg saveza on ima klauzulu koja se aktivira po završetku narednog Evropskog prvenstva.

Koeman ima ugovor do 2022. godine sa reprezentacijom Holandije, ali bi prema klauzuli već 2020. godine mogao napustiti Lale, ukoliko zainteresovani klub plati potraživanja korvne kuće holandskog fudbala. U Barcelonu smatraju da bi holandski stručnjak bio idealna zamjena za Valverdea.

TABELA LA LIGE

barcelonaernesto valverderonald koeman
KOMENTARI

KOMENTARI