Sport Centar

Uz jednostavno objašnjenje: Hrvatski reprezentativci neće klečati prije utakmica EP

Dok Fudbalska asocijacija Engleske planira pred početak Evropskog prvenstva objaviti edukativni video u kojem će objasniti navijačima zašto ne treba da zvižde fudbalerima koji pred početak meča kleče, reprezentacija Hrvatske najavila je da njeni igrači - neće klečati.

Uz jednostavno objašnjenje: Hrvatski reprezentativci neće klečati prije utakmica EP

Dok Fudbalska asocijacija Engleske planira pred početak Evropskog prvenstva objaviti edukativni video u kojem će objasniti navijačima zašto ne treba da zvižde fudbalerima koji pred početak meča kleče, reprezentacija Hrvatske najavila je da njeni igrači – neće klečati.

Hrvatski nogometaši nisu klečali ni na prijateljskoj utakmici protiv Belgije, a neće to raditi ni tokom Evropskog prvenstva.

Iz hrvatskog tabora su poručili da neće klečati jer to jednostavno nije dio protokola utakmica niti ih na to obavezuju propisi UEFA, ali su i dodali da ne žele na bilo koji način da miješaju politiku i fudbal te da je to konačni stav Saveza.

Pred kraj upravo završene sezone u Engleskoj su od klečanja počele prvo da odustaju ekipe u Championshipu, dok je Wilfried Zaha bio prvi i jedini igrač koji u Premier ligi nije spustio jedno koljeno u znak borbe protiv rasizma.

euro 2021hrvatska
KOMENTARI

KOMENTARI