Sport Centar

Uspješno okončan prvi ciklus projekta ‘Mekteb i džudo’

Medžlis islamske zajednice Sarajevo i džudo klub „ON 1“ su zajedničkim snagama pokrenuli uvođenje i približavanje džudo sporta djeci koja pohađaju mektebsku nastavu kroz projekat „Mekteb i džudo“.

Uspješno okončan prvi ciklus projekta ‘Mekteb i džudo’

Medžlis islamske zajednice Sarajevo i džudo klub „ON 1“ su zajedničkim snagama pokrenuli uvođenje i približavanje džudo sporta djeci koja pohađaju mektebsku nastavu kroz projekat „Mekteb i džudo“.

Projekat je počeo sa realizacijom u drugoj polovini mjeseca marta 2018. kada je u dogovoru sa MIZ Sarajevo napravljena prezentacija projekta od strane osnivača ON1 sportskog projekta zvaničnicima medžlisa, sarajevskim imamima i roditeljima čija djeca pohađaju mektebsku nastavu. Nakon prezentacije projekta otpočelo se sa realizacijom istog.

Nabavljena je potrebna sportska oprema i omogućeno je bavljenje džudom svoj mektebskoj djeci koja su izrazili želju i prijavili se u svojim mektebima. Nakon obavljenih pripremnih radnji otpočelo se sa trenažnim procesom koji je svoje prve pozitivne rezultate ubrzo polučio.

15.11.2018. godine upriličeno je polaganje džudo pojaseva za polaznike prvu generaciju djece koji su usvojili znanja i vještine te su djeca iz programa „Mekteb i džudo“ stekla zvanja nosilac pojasa VII kyu (žuti pojas).Za kratko vrijeme uočen je ogroman psiho-fizički napredak kod djece koja su uključena u džudo. 16.12.2018. godine u hotelu „Swissotel“ u Sarajevu priređen je svečani gala prijem na kojem su uz prigodan program i prezentaciju ostvarenog u protekloj godini kandidatima uručene diplome za položene pojase, prvoj generaciji djece iz projekta “Mekteb i džudo”, a zaslužnima, prijateljima i partnerima ON 1 organizacije i ON 1 kluba uručene su zahvalnice.

Na prijemu je prisustvovalo oko 200 djece, roditelji, prijatelji, te zvanice: članovi diplomatskog kora u BiH, predstavnici sponzora, zaslužni i ugledni građani, sportisti i sportski radnici. Ispred MIZ Sarajevo skupu se obratio prigodnim govorom hafiz Ammar Bašić koji se zahvalio organizatorima na pozivu da zajedno promiču vrijednosti dobra, znanja i uspjeha kroz sport.

Ovim povodom objavljujemo i pismo zahvale koje je na adresu medžlisa stiglo od predsjednika džudo kluba ON1, Karima Hebiba: „Zahvalni smo i zadovoljni prilikom da omogućimo djeci da se bave nečim što je zasigurno dobro, korisno i preporučeno. Zahvaljujemo MIZ Sarajevo te svim zvaničnicima IZ koji su učestvovali od pokretanja projekta do danas koji su prepoznali i prihvatili ovakav projekat te roditeljima i imamima koji su svoju djecu usmjerili na pravi put. Nadamo se daljnjoj i još obimnijoj i uspješnijoj saradnji. Naš cilj je odgoj, znanje, razvoj i spremnost naše djece, da spremno i adekvatno odgovore svim životnim i društvenim izazovima i iskušenjima.“

dzudomedzlis islamske zajednice
KOMENTARI

KOMENTARI