Sport Centar

Uskoro počinje nova sezona Royal Sport Jelly Lige srednjih škola 2018

Liga srednjih škola 2018 počinje u februaru, a ove godine prijavljen je rekordan broj ekipa.

Uskoro počinje nova sezona Royal Sport Jelly Lige srednjih škola 2018
FOTO: 24 muške i 12 ženskih ekipa će se boriti za titulu najbolje srednje škole u Kantonu Sarajevo

Royal Sport Jelly Liga srednjih škola 2018 ove sezone će okupiti rekordan broj ekipa – tako će se u muškoj konkurenciji za titulu šampiona boriti čak 24 ekipe srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo, raspoređene u 4 grupe. Ništa manje zanimljivo neće biti ni u konkurenciji djevojaka, gdje se ove sezone prijavilo čak 12 ekipa srednjih škola, koje će biti raspoređene u 2 grupe.

Organizator Lige srednjih škola je Udruženje za razvoj sporta Sport Centar. Liga srednjih škola 2018 održava se uz saglasnost Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Vrijedi istaći da se utakmice odigravaju vikendom, tako da ne narušavaju redovni nastavni proces u srednjim školama.

Mečeve Lige srednjih škola će suditi članovi Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo. Utakmice se igraju u maloj dvorani KSC Skenderija, a ulaz je besplatan za sve posjetioce.

Ove sezone takmičenje su podržali Ministarstvo kulture i sporta KS i Royal Sport Jelly. Sve informacije, slike, izvještaje, najbolje strijelce i rezultate moći ćete pratiti na portalu ligasrednjihskola.ba, kao i na Facebook stranici Lige srednjih škola.

Sponzori zainteresovani za saradnju se mogu javiti putem e-maila marketing@scsport.ba ili na br. tel. 033/200-576.

royal jelly liga srednjih skola
KOMENTARI

KOMENTARI