Sport Centar

Umičević traži da pojedini klubovi ukinu predznak “hrvatski”: Ovo je Bosna i Hercegovina i to me iritira

Marinko Umičević predsjednik Rukometnog saveza RS te dopredsjednik Rukometnog saveza BiH, na sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH zatražit će da se klubovima iz FBiH ukine predznak "hrvatski".

Umičević traži da pojedini klubovi ukinu predznak “hrvatski”: Ovo je Bosna i Hercegovina i to me iritira

Marinko Umičević predsjednik Rukometnog saveza RS te dopredsjednik Rukometnog saveza BiH, na sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH zatražit će da se klubovima iz FBiH ukine predznak “hrvatski”.

Također, kako piše u dopisu, zatražiti će i ukidanje Rukometnog saveza Herceg-Bosne.

“Tražit ću na sjednici Upravnog odbora, pa onda i od Ustavnog suda, da se klubovima iz FBiH ukine predznak ”hrvatski” jer ovo je BiH i to me iritira. Također ću tražiti na prvoj skupštini da se ukine Herceg-Bosna iz Statuta jer svi problemi dolaze s te adrese”, kaže Umičević u dopisu.

Predsjednik skupštine HRK Zrinjski, Dario Pušić, kaže da Umičević huškačkim ponašanjem skreće s teme iz drugih razloga.

“Umičeviću smeta to što mi tražimo da se poštuju sve odluke iz Statuta koje su donesene. Mi želimo transparentan rad Rukometnog saveza BiH i iz tog razloga on udara na Rukometni savez Herceg-Bosne, odnosno na hrvatske klubove. Kada god je neki spor Umičević se pojavi s istom temom, a to je ukidanje Rukometnog saveza Herceg-Bosne. Mi smo zaštićeni Statutom i osnivači smo i Federalnog i državnog saveza. Mi se želimo baviti rukometom i sportom, a ne politikom”, ističe Pušić za hercegovina.info.

Kaže kako je riječ zapravo o odluci potpisanoj u septembru 2019. godine.

“Samo želimo da odluku o Premijer A i Premijer B ligi, odnosno jedinstvenoj drugoj ligi na razini cijele BiH, koju je sam Umičević potpisao ispoštuje. Ljudi iz Republike Srpske sada je žele poništiti. Huškačkim izjavama žele poništiti tu odluku i svesti je na to da jedan ulazi iz Republike Srpske, a jedan iz Federacije.”

Na kraju je Pušić rekao:

“Umičevićeve izjave ne doživljavam ozbiljno, mislim da ih je rekao u afektu. Nadam se da će se jednog dana ispričati”, zaključio je Pušić za hercegovina.info.

marinko umicevicrsbih
KOMENTARI

KOMENTARI

jaja
Gost

100% si u pravu, podržavam!

wpDiscuz