Sport Centar

Umičević o odluci EHF-a: Predložit ću da, osim Bugojna, i Banja Luka bude domaćin EP

Evropska rukometna federacija (EHF) donijela je u srijedu niz odluka o takmičenjima zbog pandemije koronavirusa, između ostalih, prolongirala je dvomeč predbaraža Zmajeva i Rumunije, kao i dodijelila organizaciju prvenstva Evrope (U-20) Letoniji i BiH od 13. do 23. avgusta.

Umičević o odluci EHF-a: Predložit ću da, osim Bugojna, i Banja Luka bude domaćin EP

Evropska rukometna federacija (EHF) donijela je u srijedu niz odluka o takmičenjima zbog pandemije koronavirusa, između ostalih, prolongirala je dvomeč predbaraža Zmajeva i Rumunije, kao i dodijelila organizaciju Prvenstva Evrope za mlade (U-20) Latviji i i BiH od 13. do 23. avgusta.

Takva odluka iznenadila je Marinka Umičevića, jednog od čelnika Rukometnog saveza BiH, koji je za Mondo istakao da naša zemlja nema kapaciteta da šampionat uspješno organizuje za tako kratko vrijeme bez pomoći EHF.

Nismo dobili nikakvo zvanično obavještenje o tome. Kad dobijemo, onda ćemo moći govoriti o tome ozbiljnije, ali u ovom trenutku mogu da kažem da BiH nema finansijskih mogućnosti da to realizuje. Pa nemamo ni žiro račun zbog poznate situacije. Ali, ako nam u tome EHF bude spreman pomoći, onda ćemo vidjeti šta i kako. U tom slučaju, predložit ću i da osim Bugojna i Banja Luka bude jedan od gradova domaćina”, izjavio je Umičević.

Evropsko prvenstvo U-20 je prvobitno trebalo da bude odigrano od 2. do 12. jula u Austriji i Italiji, ali je EHF zbog pandemije koronavirusa, koji je jako pogodio te dvije zemlje, dodijelila domaćinstvo BiH i Latviji.

Taj turnir bi trebao da bude odigran od 13. do 23. avgusta.

ehfmarinko umicevicrukometni savez bih
KOMENTARI

KOMENTARI