Sport Centar

Ukrajinci s velikom pažnjom pratili meč u Helsinkiju: BiH još nije u optimalnom stanju

Ukrajinci su sa velikom pažnjom posmatrali utakmicu Finska - Bosna i Hercegovine u Helsinkiju, jer ove dvije reprezentacije smatraju ravnopravnim rivalima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Ukrajinci s velikom pažnjom pratili meč u Helsinkiju: BiH još nije u optimalnom stanju

Ukrajinci su sa velikom pažnjom posmatrali utakmicu Finska – Bosna i Hercegovine u Helsinkiju, jer ove dvije reprezentacije smatraju ravnopravnim rivalima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Mnogi mediji su ispratili utakmicu iz Finske i napravili analizu, a ukrajinski Fudbal 24 navodi da Zmajevi još uvijek nisu u optimalnom stanju.

“Teško je predvidjeti protiv koje od ovih reprezentacija će biti lakše igrati. Primjetno je da BiH još nije u optimalnom stanju, ali se tvrdoglavo oslanja na kontrolu lopte. Andriy Shevchenko isto zahtijeva od svog tima. Barem sa ravnopravnim protivnicima, a mi upravo govorimo o takvim”, navodi pomenuti ukrajinski medij, dodavši:

“S druge strane, Finci ne drže loptu, već vrlo brzo istrčavaju u kontranapade. Tako je bilo i na kraju poluvremena, kada je Šehić doslovno spasio svoj tim nakon dva udarca zaredom”.

Ukrajina je remizirala sa Francuskom na gostovanju (1:1) te je time pokazala da ima kvalitet boriti se za smotru najboljih svjetskih reprezentacija.

fudbalska reprezentacija bihfudbalska reprezentacija finskefudbalska reprezentacija ukrajine
KOMENTARI

KOMENTARI

Dobar, Loš, Zao
Gost

Al’ jest u vegetativnom!

wpDiscuz