Sport Centar

UG Prijatelji FK Sloboda: Opravdano se pitamo da li NSBiH zaista želi dobro bh. nogometu

Povodom najnovijih sudijskih grešaka, UG Prijatelji FK Sloboda, uputilo se saopštenje za javnost u kojem se pitaju se do kada će se pojedine utakmice igrati 11 protiv 14.

UG Prijatelji FK Sloboda: Opravdano se pitamo da li NSBiH zaista želi dobro bh. nogometu
FOTO: FK Sloboda Tuzla / Facebook

Povodom najnovijih sudijskih grešaka, UG Prijatelji FK Sloboda, uputilo se saopštenje za javnost u kojem se pitaju se do kada će se pojedine utakmice igrati 11 protiv 14.

Saopštenje UG Prijatelji FK Sloboda prenosimo vam u cijelosti, bez redakcijskih interevncija.

“U jeku pozitivnih vijesti o izuzetnom porastu gledatelja na utakmicama Premijer lige, a koji su pratili zapaženi rezultati bh. klubova u okviru kvalifikacija za grupne faze evropskih takmičenja, krovne instance bh. nogometa se potrude da sve zaljubljenike ove sporedne stvari vrate u realnost crnila naših takmičenja. Prije 10-tak dana je predsjednik Komiteta za suđenje i delegiranje NSBiH izrekao niz nebuloza u analizi suđenja 4. kola zbog čega se hiljade sportskih radnika u našoj zemlji još uvijek hvata za glavu.

Nakon posljednjih sudijskih propusta na štetu FK Sloboda Tuzla na utakmici odigranoj u okviru 5. kola na Grbavici teško se ne zapitati šta je potrebno da se najviši rang bh. nogometa postigne podnošljivu dozu regularnosti.

Naime, glavni sudija utakmice Ermin Sivac i prvi asistent su doslovno od 1. minute postavili dvostruki aršin prilikom presuđivanja koji je kulminirao početkom drugog poluvremena nedosuđenim očiglednim kaznenim udarcem za FK Sloboda Tuzla te signaliziranjem nepostojeće nedozvoljene pozicije kada je krilni napadač Livančić izašao “oči u oči” sa golmanom domaće ekipe.

Bolji poznavaoci nogometa će reći da to nije ništa novo za Slobodina gostovanja na Grbavici, a možemo se samo vratiti sezonu unazad kada je zbog kardinalnih pogrešaka (između ostalog i nedosuđen kazneni udarac) kažnjen glavni sudac Slađan Došlo sa 8 utakmica nedelegiranja.

Ovim povodom opravdano se pitamo da li NSBiH zaista želi dobro bh. nogometu ukoliko je odgovor ‘DA’ onda bi se organi saveza trebali dobro da potrude i da rade maksimalno profesionalno i sa integritetom, što se prvenstveno odnosi Komitet za sudije i suđenje NS BiH”, navodi se u saopštenju UG Prijatelji FK Sloboda.

Tabela PLBiH

Raspored 6. kola PL

fkslobodaug prijatelji fk sloboda tuzla
KOMENTARI

KOMENTARI

Roberto Karlos
Gost

Kako se to niste pitali kad vam je punac nosio pare od onog d.e.b.i.l.a. ibrakovica? Trebali ste tada pisati ovakve debilizme. Sto niste pisali savezu da tog istog Zelju zastiti od “penala” u Bijeljini? Zasto niste pisali savezu o regularnosti u jos XY situacija, a sada vas kao boli nepravda. Zdravo.

wpDiscuz