Sport Centar

UEFA prolongirala rok, iduće sedmice IO NSBiH donosi odluku o prekidu sezone

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine još uvijek nije zvanično zakazana, ali bi odluka o prekidu sezone trebala biti donesSjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine još uvijek nije zvanično zakazana, ali bi odluka o prekidu sezone trebala biti donesena naredne sedmice.ena naredne sedmice.

UEFA prolongirala rok, iduće sedmice IO NSBiH donosi odluku o prekidu sezone

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine još uvijek nije zvanično zakazana, ali bi odluka o prekidu sezone trebala biti donesena naredne sedmice.

UEFA je nacionalnim savezima dala rok do ponedjeljka da donesu konačne ideje za nastavak ili prekid sezone, no taj rok je pomjeren, prenosi Avaz.

“UEFA je sve svoje konačne odluke prolongirala za dvije sedmice, jer još nije načisto sa svim stvarima, tako da ćemo tek oko 10. juna imati tačne kalendare takmičenja”, prenosi Avaz riječi iz UEFA-e.

Shodno tome, Izvršni odbor NSBiH najvjerovatnije će biti održan u utorak ili srijedu, nakon Bajrama. S obzirom na to da je i dalje na snazi odluka Ministarstva zdravstva Republike Srpske da profesionalna takmičenja ne mogu početi prije 1. jula, Izvršni odbor će najvjerovatnije donijeti odluku o prekidu sezone u Premijer ligi BiH.

To znači da bi Sarajevo trebalo biti proglašeno prvakom, a u Evropu bi išli Željezničar, Zrinjski i Borac. Iz Premijer lige ne bi ispadala niti jedna ekipa, javlja Avaz.

Također, ostalo je da se usaglasi i šta će biti sa Kupom, pošto postoji mogućnost da se polufinalne i finalna utakmica odigraju pred početak naredne sezone.

nfsbihpremijer liga bihuefa
KOMENTARI

KOMENTARI

ajsdiajs
Gost

jadno!

City
Gost

Ovo smeče od lige se više ne treba pratiti.

Gost
Gost

Nek se mature slave od 1 juna a gase fudbal. 50maturanata u zatvorenom manje opasno nego 22 fudbalera na otvorenom

wpDiscuz