Sport Centar

UEFA potvrdila: Liverpool i RB Leipzig će revanš igrati na istom stadionu kao i prvi meč

Uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka između Liverpoola i RB Leipziga igrat će se na areni "Puškaš“ u Budimpešti zbog ograničenja putovanja uvedenih kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, saopćila je Evropska fudbalska asocijacija (UEFA), prenosi Anadolu Agency (AA).

UEFA potvrdila: Liverpool i RB Leipzig će revanš igrati na istom stadionu kao i prvi meč

Uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka između Liverpoola i RB Leipziga igrat će se na areni “Puškaš“ u Budimpešti zbog ograničenja putovanja uvedenih kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, saopćila je Evropska fudbalska asocijacija (UEFA), prenosi Anadolu Agency (AA).

Ovom odlukom i revanš između Liverpoola i RB Leipziga također će se igrati u Budimpešti, kao i prva utakmica koja je odigrana 16. februara.

Ekipa Liverpoola ne može ugostiti Leipzig na Anfieldu jer bi njemačka ekipa morala deset dana provesti u izolaciji po povratku iz Engleske.

“Uzvratni meč osmine finala Lige prvaka između Liverpoola i RB Leipziga igrat će se na areni ‘Puškaš’ u Budimpešti. UEFA želi izraziti zahvalnost Liverpoolu i Leipzigu na podršci i bliskoj saradnji, kao i Fudbalskom savezu Mađarske na pruženoj pomoći i pristanku na organiziranje utakmice”, saopćeno je iz UEFA-e.

Liverpool je u prvoj utakmici pobijedio Leipzig rezultatom 2:0. Uzvratna utakmica je na programu 10. marta.

liga prvakaliverpoolrb leipziguefa
KOMENTARI

KOMENTARI