Sport Centar

Udruženje fudbalskih sudija KS: Ostvaren revolucionaran uspon, Hasanbegović ostaje predsjednik

Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo održalo je 16. izbornu Skupstinu u edukacijskoj sali Nogometnog saveza BiH.

Udruženje fudbalskih sudija KS: Ostvaren revolucionaran uspon, Hasanbegović ostaje predsjednik

Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo održalo je 16. izbornu Skupstinu u edukacijskoj sali Nogometnog saveza BiH.

Kako se navodi na zvaničnoj stranici Udruženja, u prvom dijelu zasjedanja UO je podnio iscrpan izvještaj o radu u protekloj godini kao i za rad u svom osmogodišnjem mandatnom periodu. Dalje se navodi:

“Nakon prezentovanja ostvarenih rezultata i nepobitnih činjenica da je Udruženje ostvarilo revolucionaran uspon kako u edukativnom tako i u finansijskim segmentu delegati Skupštine i predsjednik Nadzornog odbora Fahrudin Fazlagić zdušno su podržali izvještaj i pohvalili rad koji je bio baziran na omasovljenju i edukaciji sudijskog kadra, osiguranju finansijskih uslova za nesmetan rad kao i na rješavanju egzistencijalnih uslova pa tako kao svoj najveći uspjeh istićemo kupovinu vlastitih prostorija kao i druga materijalna dobra za što uspješnije školovanje mladih i već aktivnih sudija.

U drugom dijelu Skupštine, koji je bio izbornog karaktera, birani su rukovodeći kadrovi za naredni mandat u trajanju od četiri godine. Novi/ stari predsjednik Upravnog odbora je Ibrahim Hasanbegović, novi potpredsjednik je Pilav Elmir, dok su članovi: Rusmir Mrković, Sead Hasanović, Ermin Halilagić, Tarik Kečo i Ivana Vlaić. Sekretar Udruženja ostaje Admir Šehović dok ce Skupštinom predsjedavati Kulović Sead i Imamović Edin. Kao osnovni zadatak novog Upravnog odbora navedeno je omasovljenje, zadržavanje i edukacija sudijskog kadra. Reizabrani predsjednik UO Ibrahim Hasanbegović u svom obraćanju se zahvalio skupštinskim delegatima na ponovo ukaznom povjerenju te obećao nastavak progresivnog vođenja Udruženja.

Također zahvalio se i uglednim gostima sto su svojim prisustvom uveličali skup, među njima izdvajamo: Predsjednika NS/FS BiH Elvedina Begića, generalnog sekretara NS/FS BiH Adnana Džemidžića, predsjednika FSKS Galiba Kulovaca, predsjednika i potpredsjednika komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH Zorana Rebaca i Dragana Banjaca, član komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH i predsjednik UNSIZDK Muamer Bureković, predsjednik sudaca i instruktora HNK/Ž Semir Kaplan, predsjednik UNSiIZHK/Ž Goran Paradžik i predsjedniku UFSIPSR Dragan Ptvar”, stoji u saopštenju na stranici Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo.

elmir pilavibrahim hasanbegovicudruzenje fudbalskih sudija i instruktora Kantona sarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI

VAR
Gost

Revolucija u sudijskoj organizaciji – Prolić u prvim redovima.

Radi ovih mafijaša se i igra. Uzese klubovima dušu kroz legalne i nelegalne “kotizacije”.

Kazu omosovili se, kako i neće kad je bolje biti sudija nego fudbaler. Više se zaradi.

Kakvo podcjenjivanje inteligencije za sve i nije ih stid napisati ovako saopštenje, ali će proći nezapaženo kao i sve ostalo.

wpDiscuz