Sport Centar

Učestvovali teniseri iz 14 zemalja: Okončan 23. Open RCT Barcelona 1899 – Sarajevo 2019

Učestvovali teniseri iz 14 zemalja: Okončan 23. Open RCT Barcelona 1899 – Sarajevo 2019

Finalnim mečevima koji su odigrani na teniskim turnirima „GTA Teniske akademije“ u Hotonju završen je 23. Open RCT Barcelona 1899 – Sarajevo 2019 – Memorijal “N. Terzimehić – J.A. Samaranch”.

U konkurenciji juniora prvo mjesto osvojio je drugi nosilac turnira Peter Benjamin Privara (Slovačka). U finalu je pobijedio četvrtog nosioca, hrvatskog tenisera Nou Vukadina (Hrvatska) rezultatom 6:4, 6:1.

U konkurenciji juniorki u finalnom meču sastale su se druga i treća nositeljica Sara Svetac (Hrvatska) i Nikola Bartunkova (Češka). Češka teniserka je pobjedila predajom Sare Svetac zbog povrede 7:6(6), 3:0.

Nakon okončanja mečeva upriličena je svečana ceremonija proglašenja pobjednika i finalista turnira.

Pehare, kao poklon Grada Barcelone turniru, pobjednicima je uručio Juan Maria Tintore, počasni predsjednik Kraljevskog kluba RCT Barcelona 1899. Ostale nagrade pobjednicima je uručila direktorica turnira Zehra Obarčanin, a prisutnima se obratio i potrpedsjednik Teniskog saveza BiH Kemal Ademović.

Turnir je zatvorio Haris Kafedžić, predsjednik TK Tenis Pro Sarajevo 1996“ nakon čega je Juanu Maria Tintoreu dodijelio poklon Srce Sarajeva.

Tintore je čestitao pobjednicima i izrazio nadu da će i sljedeće godine biti u Sarajevu. Obećao je da će nastaviti podržavati ovaj turnir i u narednom periodu, jer kako je rekao, voli Sarajevo, njegove građane, rado se vraća tu i osjeća se kao kod kuće.

Turnir, na koji se ove godine prijavilo 80 teniserki i tenisera iz 14 zemalja, održan je pod generalnim pokroviteljstvom Kantona Sarajevo i pokroviteljstvom Gradske uprave Grada Sarajeva i Turističke zajednice Kantona Sarajevo, navedeno je u saopćenju TK „Tenis Pro Sarajevo 1996“.

Open RTC Barcelona 1899-Sarajevo 2019 Memorijal
KOMENTARI

KOMENTARI