Sport Centar

Ubjedljiv trijumf Željezničara u Goraždu, pogodio i debitant Šabanadžović

Ubjedljiv trijumf Željezničara u Goraždu, pogodio i debitant Šabanadžović

Prvo poluvrijeme bilo je prilčno nezanimljivo i nesadržajno. Plavi su imali više od igre, a dvije dobre prilike su propustili sredinom poluvremena.

U 27. minuti Nikolić je nakon asistencije Bekrića izašao pred gol Goražda, ali Ćulov je uspio uhvatiti loptu. U narednoj akciji Lazić je šutirao, a odbijenu loptu Beširević sa pet metara nije uspio ubaciti u mrežu i na odmor se otišlo bez golova.

Drugi dio donio je dosta angažovaniju igru sarajevskog tima. U 48. minuti Nikolić je opet šutirao, ali ponovo je Ćulov bio na visini zadatka. Plavi su mogli i do gola i 58. kada je Lazić glavom šutirao, ali je Ćulov odbranio. Tri minute poslije Bekrić je odlično šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali golman domaćih je odličnom paradom spasio svoj gol.

Konačno, u 68. minuti Jadranko Bogičević je uspio matirati Ćulova nakon ubačaja Samira Bekrića za 0:1. Pobjedu Željezničara u finišu su ovjerili rezervisti. Prvo je u 82. minuti pogodio rezervista Šabanadžović koji je ušao neposredno prije gola, a u posljednjim trenucima u listu strijelca upisao se i Mujagić postavivši konačnih 0:3.

Goražde-Željezničar 0:3 (Bogičević 68’, Šabanadžović 82’, Mujagić 90’)

Goražde: Ćulov, Hiroš, Korda, Dučić, Kurtović, Kozica, Korjenić, Adžem, Šuntić, Rovčanin, Čakar.

Željezničar: Fejzić, Beširević, Bekrić, Bogičević, Stanić, Beganović, Šećerović, Nikolić, Osmanković, Žerić, Lazić.

amina kajtazterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI