Sport Centar

U Zetri takmičenje “Bacači olimpijci BiH”: Cilj slanje poruke o potrebi dobijanja atletske dvorane

Atletski klub Novi grad obavijestio je javnost danas da će se u subotu (13. februara) u Zetri održati događaj "Bacači olimpijci BiH u Zetri".

U Zetri takmičenje “Bacači olimpijci BiH”: Cilj slanje poruke o potrebi dobijanja atletske dvorane

Atletski klub Novi grad obavijestio je javnost danas da će se u subotu (13. februara) u Zetri održati događaj “Bacači olimpijci BiH u Zetri”.

Sve će se održati pod pokroviteljstvom Atletskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, koji će u Zetri okupiti naše bacače kugle, takmičare na olimpijskim igrama Mesuda Pezera, Kemala Mešića i Hamzu Alića.

U sklopu Dvoranskog prvenstva Federacije BiH za mlađe kategorije održat će se i seniorsko takmičenje u bacanju kugle. Isto takmičenje će poslužiti i kao posljednja kontrola za Balkansko prvenstvo.

Pored olimpijaca Pezera, Mešića i Alića, bit će prisutan i naš proslavljeni bacač kugle Zlatan Saračević.

Primarni cilj ovog okupljanja jeste slanje poruke da se moraju poduzeti prvi koraci u pravcu dobijanja Atletske dvorane u BiH.

Pored ovog okupljanja bacačke elite BiH, okupit će se i mlade nade bh. atletike koje će se takmičiti na 60m i 60m prepone. Tehnički organizator Federalnog atletskog prvenstva za mlađe kategorije je Atletski klub Novi Grad Sarajevo.

bacanje kuglehamza alickemal mesicmesud pezerzetra
KOMENTARI

KOMENTARI