Sport Centar

U Zenici kreće regionalni turnir: Stižu ekipe iz Hrvatske i Srbije

Sportski radnici Zenice u naredna dva dana bit će domaćini 2. međunarodnog memorijalnog turnira "Zaim Kobilica", koji se održava u znak sjećanja ovog istaknutog sportaša, nekadašnjeg rukometaša Čelika, reprezentacije BiH, legende italijanskog kluba Prato i bivšeg člana reprezentacije Italije.

U Zenici kreće regionalni turnir: Stižu ekipe iz Hrvatske i Srbije

Na drugom turiru “Zaim Kobilica” nastupit će ekipe Sloge iz Kraljeva, Nexe Našice, Vogošća Polje iz Sarajeva i domaćin Čelik.

– Čast nam je da ponovno organizujemo ovakav turnir, s obzirom na to da je Zaim Kobilica ostavio dubok trag kako u našem, tako i rukometu u Italiji. Ovu organizaciju je podržalo dosta sponzora i nastavljamo s tradicijom, koja će puno značiti za rukomet u Zenici – kazao je predsjednik Čelika Sanel Hasanović.

– Trudili smo se da dovedemo dobre ekipe, a narednih godina očekujemo i da povećamo broj ekipa, te da opravdamo sam naziv turnira. Pozivam sve ljubitelje rukometa da dođu sutra i prekosutra u Arenu, da pogledaju dobar rukomet, te da odaju počast istinskoj rukometnoj legendi Zaimu Kobilica – kazao je rukometni radnik Vlado Zeljko.

Za rukometaše Čelika i Vogošće ovo će biti velika prilika da imaju susrete s ekipama iz regiona, a mladi igrači da stiču internacionalno iskustvo.

Turnir počinje sutra u 16 sati utakmicom Vogošća – Sloga, a od 18 sati igraju Čelik i Nexe, dok će utakmice za plasman se igrati u subotu sa početkom u 18 i 20 sati.

KOMENTARI

KOMENTARI