Sport Centar

U Vitezu se okupila U18 rukometna ženska reprezentacija BiH

U Vitezu se okupila U18 rukometna ženska reprezentacija BiH

Selektor Vladimir Suvajac na okupljanje je pozvao 22 rukometašice, za koje zajedno sa svojim saradnikom Kristijanom Blažom smatra da su trenutno najbolje u našoj državi.
Rukometašice su nakon okupljanja, odradile i prvi zajednički trening u Gradskoj dvorani Vitez.

Iako je riječ o prvom treningu i prvom okupljanju, atmosfera na treningu bila je fenomenalna, a već prvi trening pokazao je da današ ženski rukomet, pa i ova reprezentacija ima svijetlu budućnost.

Treneri nisu mogli računati na povrijeđenu Vanu Zeljko koja se ipak odazvala okupljanju.

“Počastvovane smo što smo pozvane u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, tačnije na ovo prvo okupljanje. Ovo je pravi potez našeg selektora i RS BiH. Nadamo se da ćemo imati što više ovakvih okupljanja do početka kvalifikacija, da ćemo postati prava ekipa, dobro i vrijedno trenirati i na kraju uraditi dobre stvari,” složile su se nove reprezentativke Anđela Anđušić (ŽRK Leotar Trebinje), Marija Gudelj (HŽRK Grude-Autoherc), Amina Bajrić (ŽRK Krivaja Zavidovići), te Jovana Ilić (ŽRK Dubica).

Rukometašice će boraviti u Vitezu četiri dana, a u srijedu je planirana prva utakmica-trening protiv ekipe ŽRK Vitez iz Viteza čiji je predsjednik i trener, upravo pomoćnik selektoru Suvajcu, Kristijan Blaž.
SCsport.ba se zahvaljuje selektoru, njegovom pomoćniku, te igračicama i Savezu na ustupljenom mjestu na treninzima s obzirom da su treninzi zatvoreni kako za javnost, tako i za medije.

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI