Sport Centar

U Tuzli održan turnir iz Kalendara BiH: Prvo mjesto za članove TK Bosna u obje konkurencije

Na terenima Teniskog kluba Zmaj u Tuzli odigran je U-10 turnir iz Kalendara BiH na kojem su članovi TK Bosna zabilježili odlične rezultate.

U Tuzli održan turnir iz Kalendara BiH: Prvo mjesto za članove TK Bosna u obje konkurencije

Na terenima Teniskog kluba Zmaj u Tuzli odigran je U-10 turnir iz Kalendara BiH na kojem su članovi TK Bosna zabilježili odlične rezultate.

Edin Islamagić, član TK Bosna, upisao je vrlo zapažen nastup osvojivši turnir u Tuzli. Prvog dana je ostvario tri pobjede po 5:0 i superiorno se plasirao u glavni turnir. U prvom meču glavnog turnira nastavio je dominaciju pobjedom od 7:0. Drugi meč je bio ujedno i meč turnira, protiv domaćeg takmičara Adija Đinđovskog, a to je bio duel drugog i trećeg na zvaničnoj rang listi Teniskog saveza BiH do 10 godina. Edin je poveo sa 2:0, da bi potom Adi preokrenuo na 3:2 u svoju korist i 15:40 uz brejk lopte za 4:2. Međutim u tom momentu Edin diže nivo igre i spašava brejk lopte i poravnava rezultat. U nastavku meča Edin uzima četiri gema u nizu za konačan rezultat od 7:3 i osvajanje turnira.

Andrea Bujaković je osvajačica U-10 turnira u Tuzli, što joj je druga titula u dvije sedmice. Važno je napomenuti da je baš Andrea, kao i Edin, u prvom danu takmičenja završila turnir bez izgubljenog gema, što pokazuje da teniski klub Bosna ima jako perspektivne igrače.

Nerkisa Žudjelović se rutinski plasirala u glavni dio turnira, gdje je upisala pobjedu i dva poraza. Ova perspektivna igračica dobro radi i trenira, tako da je pitanje vremena kada će početi da pravi dobre rezultate.

Nea Dujso, kojoj je bio prvi turnir u spomenutoj konkurenciji, i Aleksandar Bujaković su, kao mlađi, nastupili na otvorenom prvenstvu Tuzle U10 osvojili su prva mjesta na utješnom turniru, što je za tako mlade igrače svakako veliki rezultat.

Azer Daul se plasirao u glavni dio turnira, gdje je u grupi bio sa Edinom Islamagićem i Adijem Đinđovskim, što je za njega bilo veliko iskustvo.

Šef stručnog štaba Zlatan Kadrić i njegovi saradnici Adnan Novo i kondicijski trener Haris Korman istakli su kako u radu sa djecom na prvo mjesto stavljaju zdravlje.

Kako kažu, njihovi takmičari imaju dobre uslove, kvalitetno treniraju uz adekvatan plan i program za njihov uzrast, a oni pravi rezultati će tek da dođu u starijim kategorijama.

Također se ove sedmice igrao turnir u konkurenciji do 14 godina iz kalendara BiH u Zenici, a tamo su nastupala i tri takmičara iz TK Bosnea, Danin Šačiragić, Chiara Žeravčić i Ana Savić.

Danin Šačiragić je tu upisao i prvu pobjedu u konkurenciji do 14 godina i plasirao se u drugo kolo.

“Ovo je, svakako, veliko iskustvo za naše takmičare obzirom da su se takmičili u starijoj kategoriji. Za Teniski klub Bosna ovo je druga sedmica zaredom na kojoj se osvajaju turniri u obje konkurencije, djevojčica i dječaka”, rekli su iz TK Bosna i zahvalili se Ministarstvu kulture i sporta FBiH.

Ovom prilikom bi se posebno zahvalili Ministarstvu kulture i sporta Federacije BiH na odobrenim sredstvima po javnom pozivu za podršku projekta škole tenisa TK Bosna, jer su svi takmičari prošli ovaj projekat”.

tkbosna
KOMENTARI

KOMENTARI