Sport Centar

U turskom derbiju Fenerbahce bolji od Anadolu Efesa

U turskom derbiju Fenerbahce bolji od Anadolu Efesa

Prvih deset minuta se uglavnom igralo koš za koš, a domaći su uspjeli 20 sekundi prije kraja ovog dijela otići na plus pet, međutim Ekpe Udoh, par sekundi prije nego je svirena označila kraj prve četvrtine, postiže dva poena pa je ovaj period završen rezultatom 21:18.

U nastavku igre opet ista slika na parketu. Opet je utakmica bila u egalu, gosti su uspjeli okrenuti rezultat nakon pet minute igre u drugoj dionici, ali je nakon toga ekipa Anadolu Efesa uspjela opet preuzeti kontrolu, i dva puta imala prednost od osam poena razlike. Na kraju se u svlačionice otišlo pri rezultatu 41:35.

Treći period igre pripao je ekipi Fenerbahcea, tačnije posljednih par minuta, kada su uspjeli smanjiti prednost Efesa na samo dva poena, pa je nakon treće četvrtine na semaforu pisalo 57:55.

U završnu četvrtinu opet su gosti ušli bolje te su pet minuta prije kraja utakmice imali prednost od dva poena (64:66). Sve do dvije minute pred kraj igralo se koš za koš, a onda prvo Bobby Dixon postiže poena za plus tri, a kasnije Melih Mahmoutoglu pogađa tricu za 70:77 samo 58 sekundi prije kraja utakmice.

Efes nije imao snage za povratak u utakmicu pa je na kraju na semaforu pisalo 73:77, čime je ekipa željka Obradovića stigle do šeste uzastope pobjede u grupi E.

Pobjedničku ekipu su predvodili Ekpe Udoh i Bogdan Bogdanović sa po 15 poena, te Melih Mahmoutuglu sa 14, dok je u ekipi Efesa Cedi Osman postigao 15 poena, baš kao i Dario Šarić.

mirza teletovicrukometni kup bih
KOMENTARI

KOMENTARI