Sport Centar

U subotu na Mojmilu malonogometni turnir u sjećanje na Ramu Bibera

U subotu na Mojmilu malonogometni turnir u sjećanje na Ramu Bibera

Polaganjem cvijeća na gornjoj stanici Trebevićke žičare članovi Udruženja demobilisanih boraca GRAS-a započeli su obilježavanje sjećanja na svog radnog kolegu Ramu Bibera, koji je i prva žrtva opsade Sarajeva, ali i na sve ostale šehide i poginule borce koje je GRAS dao za odbranu grada Sarajeva i države BiH.

“Cvijeće je položeno i na muralu u remizi GRAS-a, gdje je uklesano 97 imena heroja koje je dalo ovo javno preduzeće, ali i na mezar prvog predsjednika samostalne Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića. To je najmanje što možemo učiniti za Ramu Bibera, u čiju čast i ove godine organiziramo malonogometni turnir koji će se održati u subotu, 14. marta, u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu. Ovom prilikom pozivamo sve poznanike i prijatelje Rame Bibera, ali i stanovnike glavnog grada BiH da dolaskom na turnir uveličaju ovaj događaj. Hvala Općini Novi Grad, Gradskoj upravi Sarajeva i JP Sarajevo, GRAS-u i svim drugima koji su materijalno pomogli organizaciju turnira. Posebne zasluge za inicijativu i organizaciju obilježavanja ovog značajnog datuma za historiju grada Sarajeva i preduzeća GRAS pripadaju organizacionom odboru na čelu sa Emirom Šehovićem”, kaže Muamer Hodžić, predsjednik Udruženja demobilisanih boraca GRAS-a.

Podsjetimo, čuvar Trebevićke žičare Ramo Biber ubijen je 2. marta 1992. godine na radnom mjestu, kao radnik Komunalnog preduzeća GRAS.

Obezbjeđivao je Trebevićku žičaru i pazio na protivpožarnu zaštitu tog dana kad je veća grupa naoružanih ljudi počela opkoljavati Gornju stanicu.

turnir ramo biber
KOMENTARI

KOMENTARI