Sport Centar

Auto Show u Sarajevu od 6. do 9. septembra: Bit će izložena i trkaća vozila

Auto Media Group i Auto 4x4 Club od 6. do 9. septembra organizirat će jesenji Auto Show, u sklopu akcije "Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini", na Trgu djece Sarajeva ispred BBI Centra u Sarajevu.

Auto Show u Sarajevu od 6. do 9. septembra: Bit će izložena i trkaća vozila

Auto Media Group i Auto 4×4 Club od 6. do 9. septembra organizirat će jesenji Auto Show, u sklopu akcije “Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini”, na Trgu djece Sarajeva ispred BBI Centra u Sarajevu.

Auto Show biti će organiziran u okviru “Akcije za sigurnost na cestama” koju sprovodi Svjetska automobilistička organizacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija A/RES/64/255 od 10. maja 2010. godine, koja utvrđuje dokument UN – Deceniju akcije za sigurnost u saobraćaju na cestama 2011. – 2020. godine.

Na Trgu ispred BBI Centra bila bi izložena vozila (old timeri, trkaća vozila, noviteti, bolidi te kartinzi za najmlađu populaciju, vozila saobraćajne policije i BIHAMK-a), zatim radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja. Učešće će uzeti i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za sigurnost u saobraćaju.

Za mališane će na pomenutoj lokaciji biti napravljen i mali poligon gdje će im se, u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijeliti i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama o bezbjednosti u saobraćaju.

auto showbihamkfia
KOMENTARI

KOMENTARI