Sport Centar

U Sarajevu počinje trodnevni praznik hokeja

U Sarajevu počinje trodnevni praznik hokeja

Prvo kolo BIHL je održano u Skoplju, dok će u drugom kolu snage odmjeriti hokejaški klubovi HC Slavija Sofija (Bugarska),  HK Metalurg Skoplje (Makedonija), HK Spartak Subotica (Srbija) i HK Vukovi Stari Grad (BiH).

Pored utakmica, trodnevni praznik hokeja uveličat će performansi umjetničkih klizačica KKK Olimp iz Sarajeva, kao  i nastup najmlađih bh. hokejaša. Hokejaški savez Bosne i Hercegovine se pridružio BIHL  inicijativi, u kojoj kroz međusobna takmičenja hokejaši Balkana  promovišu i unaprijeđuju svoju takmičarsku formu.

HK Spartak Subotica je nakon odigranog prvog kola BIHL u Skoplju, vodeći na tabeli. Potom ga slijede HK Metalurg Skoplje,  a zatim HC Slavija Sofija, dok je HK Vukovi Stari Grad Sarajevo posljednji na tabeli.

Međutim, drugo kolo na domaćem terenu je odlična prilika za šampione bh. hokejaške lige, Vukove u čijem sastavu se nalazi  i najveći broj bh.reprezentativaca, da se pokažu pred domaćom publikom i odigraju dinamične utakmice, te poprave svoj dosadašnji plasman.

Svečano otvorenje Ice Fest Sarajevo 2016 i prva utakmica BIHL će početi u petak, 15. januara sa početkom u 17:00 sati kada će se na ledenoj plohi Zetre suočiti igrači Metalurga i Spartaka. Nakon toga u 19:30 sati slijedi utakmica HK Vukovi i HK  Slavija.

Više informacija o preostalim utakmicama BIHL donosimo u danima koji slijede, a do tada podsjetimo se kako je izgledao Ice  Fest Sarajevo 2014, kada je odigrana utakmica Hokejaške reprezentacije BiH i Turske.

(hsbih)

napolizrinjski
KOMENTARI

KOMENTARI