Sport Centar

U Sarajevu održan 55. Jubilarni internacionalni turnir Alpe Adria: Amar Musić najuspješniji takmičar

U Velikoj dvorani sarajevske Zetre u organizaciji Saveza dizača tegova BiH održan je jedan najstarijih takmičenja u Evropi, a to je 55. Jubilarni Internacionalni turnir u dizanju tegova "Alpe Adria 2019".

U Sarajevu održan 55. Jubilarni internacionalni turnir Alpe Adria: Amar Musić najuspješniji takmičar

U Velikoj dvorani sarajevske Zetre u organizaciji Saveza dizača tegova BiH održan je jedan najstarijih takmičenja u Evropi, a to je 55. Jubilarni Internacionalni turnir u dizanju tegova “Alpe Adria 2019”.

Učestvovale su reprezentacije Italije, Austrije, Slovenija, Hrvatske, Mađarske i domaćina Bosne i Hercegovine koja je na čelu sa seletorom Namikom Omerovićem nastupila u sastavu, Rbina Mešović, Danis Arnautović, Eldim Omerović (KDT Bosna Sarajevo), Amar Demirović (KDT Sidro Ostrožac, Jablanica).

Svi takmičari i takmičarke su postigli svoje trenutne najbolje rezultate, ali je najbolji bh. takmičar, Eldin Omerović, zbog povrede ramena podbacio u trzaju, što se itekako odrazilo na ukupni plasman bh. selekcije.

Ukupni pobjednik je Hrvatska, ispred Friuli Venecia Gulie i ekipe Austrije. Najbolji takmičar je, a ujedno i senior je Amar Musić (Hrvatska).

U ženskoj konkurenciji najbolja je Abigali Obodai iz Friuli Giulia, ispred Marine Marković iz Hrvatske i Neže Ribarič iz Slovenije.

U konkurenciji U-17, ubjedljivi pobjednik je Korino Prijić (Hrvatska), drugi je bio Marco Borgobella (FVG), a treći Maria Kanyke (Austrija) .
U-20, pobjednik Michelle Zanette (FVG), drugo mjesto, Davide Gialacone, treće Veneto i Maximiilliana Moldschla (Austrija).

Kod seniora iza već pomenutog najsupješnijeg takmičara i pobjednika Amara Musića (Hrvatska), drugi je bio Anže Kosmač (Slovenija), treći Nicolas – Noah Grill (Austrija).

Generalni sponzor turnira je bila Gradska uprava Grada Sarajeva, Sponzori: BBI Banka, Federalno Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Amar musicdizanje tegova
KOMENTARI

KOMENTARI