Sport Centar

U organizaciji tri akademije i škole fudbala: Igre fudbalskom loptom u Centru Safet Zajko

U Centru za edukaciju, sport i rekreaciju Safet Zajko u Halilovićima od 15. maja održat će se igre fudbalskom loptom u sklopu projekta „Ja volim fudbal“ u organizaciji tri akademije/škole fudbala iz Sarajeva. Nosilac projekta je Akademija fudbala Devetka i u saradnji sa Školom fudbala "Kickers" i Golden Shoes fudbalskom akademijom priprema pravi mali praznik fudbala za najmlađe.

U organizaciji tri akademije i škole fudbala: Igre fudbalskom loptom u Centru Safet Zajko

U Centru za edukaciju, sport i rekreaciju Safet Zajko u Halilovićima od 15. maja održat će se igre fudbalskom loptom u sklopu projekta „Ja volim fudbal“ u organizaciji tri akademije/škole fudbala iz Sarajeva. Nosilac projekta je Akademija fudbala Devetka i u saradnji sa Školom fudbala “Kickers” i Golden Shoes fudbalskom akademijom priprema pravi mali praznik fudbala za najmlađe.

Sponzori projekta su firme BH Telecom d.d, Butik Badem, Ansdrive d.o.o, MSD rol i Fedi arts.

Ovim projektom želi se fudbal predstaviti kao zdrav stil života. Sve osobine i navike koje su potrebne pojedincu za uspješan život sadržane su u fudbalu, počevši od zdravog načina života, discipline, redovnog rada i treniranja, socijalizacije i zdrave komunikacije i osjećaja humanosti sa drugima, do postavljanja ciljeva i njihove realizacije.

Dječaci i djevojčice uzrasta 2013. i 2014. godište u svojim akademijama/školama fudbala prolaze trenažni proces baziran na učenju osnovnih pravila fudbala, adaptacije na prostor, uslovima igranja i prilagođavanju zahtjevima u pogledu motoričkih sposobnosti koje su potrebne za igranje fudbala kao sportske discipline.

Prioritetni cilj za ovaj uzrast je približiti fudbal djeci, odnosno stvoriti im priliku da upoznaju sve njegove ljepote da bi sa njim živjeli, osjećali se sretnim i prihvatili fudbal kao svoj način života. Planirano je da se projekat realizuje tokom pet dana takmičenja u igrama fudbalskom loptom sa učešćem dječaka i djevojčica koji su rođeni 2013. i 2014. godine.

Igre predviđene projektom prilagođene su uzrastu djece i svaka ima određeni zadatak i cilj. Svaki termin takmičenja provodi se u osam takmičarskih stanica (za svaku igru posebno) i svaka od takmičarskih stanica ima za cilj razvijanje psiho-motoričkih vještina, te stvaranje osjećaja užitka i sreće kod djece kroz igru i druženje, što u konačnici razvija ljubav prema fudbalu kao sportskoj disciplini.

akademija fudbala devetkacentar safet zajkogolden shoes akademijaskola fudbala kickers
KOMENTARI

KOMENTARI