Sport Centar

U Olimpijskom muzeju otvorena izložba Vlade Divca: Sarajevo je grad svih nas

U prostorijama Olimpijskog muzeja u Sarajevu danas je otvorena izložba Vlade Divca.

U Olimpijskom muzeju otvorena izložba Vlade Divca: Sarajevo je grad svih nas
FOTO: Divac: Poruka mladima (Foto: Klix.ba)

U prostorijama Olimpijskog muzeja u Sarajevu danas je otvorena izložba Vlade Divca.

Olimpijski komitet BiH je u sklopu projekta “Muzejske priče” organizovao izložbu “Vlade Divac” Muzeja u Prijepolju, koju je i otvorio legendarni jugoslavenski centar i jedan od najboljih košarkaša u historiji, prenosi Klix.

“Drago mi je da moj rodni grad ima priliku da se predstavi u Sarajevu i da predstavi izložbu moje karijere kroz sve medalje koje sam osvojio i poklonio svom gradu”, govori Divac i dodaje:

“Sarajevo je grad svih nas i uvijek je lijepo biti u njemu. Drago mi je da su moji prijatelji iz Olimpijskog komiteta BiH uspjeli da obnove Olimpijski muzej koji je značajan, ne samo za Sarajevo, već i za cijeli region”, kaže Divac.

Kako kaže Divac, izložba je hommage njegovom prvom treneru Nikoli Opačiću.

“Nikola Opačić je neko ko je utjecao na košarku u Prijepolju i mene kao mladića, ko je ostvario svoje snove iz tog malog grada. Ovo je poruka svim mladim da ne zaborave odakle dolaze i da mogu ostvariti svoje snove i iz malih gradova”, rekao je Divac koji je istakao kako će posjetioci izložbe moći vidjeti i iz prve ruke pehar koji je dobio za ulazak u Kuću slavnih.

Divac je istakao da je značaj Sarajeva za čitav region ogroman.

“Olimpijada mladih koja je organizovana nedavno ovdje je značajna iz razloga da se vrate olimpijske vrijednosti i da zajedničkim snagama gradimo zajedničku budućnost. Posjetioci se Sarajeva trebaju prisjetiti kao olimpijskog grada, te vidjeti neke inserte s velikih utakmica iz osamdesetih godina prošlog stoljeća i prisjetiti se jednog lijepog vremena”, poručio je Divac.

olimpijski muzej u Sarajevuvlade divac
KOMENTARI

KOMENTARI