Sport Centar

U NSBiH uvrijeđeni skandiranjem navijača na Bilinom polju: Zmajevi do daljnjeg neće igrati u Zenici!

Bosna i Hercegovina je u nedjelju u utakmici Lige nacija u Zenici igrala protiv Holandije.

U NSBiH uvrijeđeni skandiranjem navijača na Bilinom polju: Zmajevi do daljnjeg neće igrati u Zenici!

Bosna i Hercegovina je u nedjelju u utakmici Lige nacija u Zenici igrala protiv Holandije.

Meč je završen bez pogodaka (0:0), a tokom istog su se sa tribina mogli čuti povici protiv čelnika NSBiH.

Očigledno uvrijeđeni Nogometni savez Bosne i Hercegovine je zbog toga odlučio da Zmajevi više neće igrati utakmice u Zenici na stadionu Bilino Polje.

O tome su pisali i gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, prenosi Klix.

“Poštovani gradonačelniče, ovim pismom se obraćamo Vama kao prvom čovjeku Grada Zenice, a ujedno koristimo priliku da upoznamo i uvažene vijećnike Gradskog vijeća Zenice sa novonastalom situacijom.

Sramno je ono što smo jučer doživjeli u gradu u kojem je NS BiH svojim direktnim angažmanom omogućio da bude mjesto vrhunskih sportskih dešavanja, prvi prioritet za odigravanje međunarodnih utakmica i redovna adresa za dolazak velikog broja konzumenata utakmica naše nacionalne selekcije.

Sve ono što je moglo biti najbolje, od nogometnih projekata do epskih utakmica, vezano je za ovaj grad.

I onda se dešava ono čemu je bosanskohercegovačka javnost jučer svjedočila, kao i široki TV auditorijum, kada se grupa huligana sa južne tribine od prvog sudijskog zvižduka ustremila i žestoko okomila na sve što ima veze sa NS BiH. Prije svega na predsjednika Saveza, time i na članove Izvršnog odbora, kao i stotine radnika koji participiraju u radu krovne kuće nogometa u Bosni i Hercegovini.

Mučno je bilo svjedočiti salvama uvreda, slušajući horske vulgarnosti upućene predsjedniku i našem Savezu tokom cijelog prvog poluvremena, što je veoma neprilično i navesti u pisanoj formi.

Riječi koje su pojedinci koristili zorno potvrđuju spoznaju da više nismo dobrodošli u Zenicu. Tjeraju nas, psuju nas, vrijeđaju nas, diraju u naše porodice i ljudsko dostojanstvo, a sve je to veoma dobro pripremljeno rukom ‘dirigenta’ koji je dobro uvježbao svoj orkestar za ovu priredbu”, navodi se u pismu upućenom Fuadu Kasumoviću, prenosi Klix.

Nogometni savez BiH je poručio kako do daljnjeg Zmajevi neće igrati u Zenici.

“Ne znamo kako, ali ćete morati bosanskohercegovačkoj javnosti , kako sportskoj tako i onoj široj, detaljno pojasniti zašto naša državna reprezentacija neće više igrati u Zenici”, navodi se u pismu.

Savez insuinira da je sve krenulo od Nogometnog kluba Čelik.

“Indikativno je da je sve krenulo prije nekoliko dana kada je u NS BiH stigao dopis iz NK Čelik u kojem se traži prethodna najava za ulazak u stadion našeg osoblja, a sve pred početak nastavka drugog kruga takmičenja UEFA Lige nacija”.

Za kraj, Savez je još jednom potvrdio da Zmajevi više neće igrati u Zenici.

“Jasno i glasno kažemo – reprezentacija Bosne i Hercegovine neće do daljnjeg igrati utakmice na stadionu Bilino Polje dok god budemo ‘dežurni krivci’ za sve loše što se desilo u prethodnom periodu sportskog života grada Zenice”, stoji u pismu kojeg je u ime Nogometnog saveza BiH potpisao generalni sekretar Adnan Džemidžić.

nfsbihzenica
KOMENTARI

KOMENTARI