Sport Centar

U nedjelju počinje Lysobact Liga srednjih škola: Pogledajte grupe i raspored utakmica

Za nedjelju je zakazan početak Lysobact Lige srednih škola za dječake i djevojčice, koja će se i ove godine igrati u ''Maloj Dvorani'' KSC Skenderije.

U nedjelju počinje Lysobact Liga srednjih škola: Pogledajte grupe i raspored utakmica
FOTO: Faris DŽAFEROVIĆ/SCsport.ba

Za nedjelju je zakazan početak Lysobact Lige srednih škola za dječake i djevojčice, koja će se i ove godine igrati u ”Maloj Dvorani” KSC Skenderije.

Liga srednjih škola 2019 je već prepoznatljivo takmičenje u malom fudbalu gdje učenici srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo imaju priliku za rekreaciju i odlično druženje. I ove sezone ćemo imati dva takmičenja, za dječake i djevojčice srednjih škola.

Organizator Lige srednjih škola je Udruženje Razvoj sporta Sport Centar. Liga srednjih škola održava se uz saglasnost Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Vrijedi istaći da se utakmice odigravaju vikendom, tako da ne narušavaju redovni nastavni proces u srednjim školama. Ove godine, generalni pokrovitelj takmičenja je kompanija Bosnalijek sa brendom Lysobact.

Mečeve Lige srednjih škola će suditi članovi Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo. Utakmice se igraju u ”Maloj Dvorani” KSC Skenderija, a ulaz je besplatan za sve posjetioce.

Jedan od pokrovitelja ove lige je ”PUB KUĆA SPORTA”, koji je za svako kolo obezbjedio prigodne nagrade najboljem igraču, te najboljoj igračici kola.

Vrijedi istaći da je u ovom lokalu upriličeno i izvlačenje grupa za ovu sezonu Lysobact Lige srednjih škola, a pomenute grupe i kompletan raspored možete pogledati ispod.

Tabele-raspored i Satnice L… by on Scribd

liga srednjih skolalysobact
KOMENTARI