Sport Centar

U našu zemlju stižu milioni eura pomoći fudbalskim klubovima, način raspodjele odredit će NSBiH

Pandemija korona virusa odnijela je mnoge živote, ali također nanijela i veliku štetu svjetskoj ekonomiji.

U našu zemlju stižu milioni eura pomoći fudbalskim klubovima, način raspodjele odredit će NSBiH

Pandemija korona virusa odnijela je mnoge živote, ali također nanijela i veliku štetu svjetskoj ekonomiji.

Ogromne gubitke bilježi i svjetski nogomet. Sasvim je izvjesno da će se sve to odraziti i na fudbalske klubove u Bosni i Hercegovini, nije tajna da se već prave kalkulacije po pitanju mjera štednje i smanjivanja primanja igračima.

No, dobra vijest je svakako da bi Nogometni savez BiH trebao dobiti izdašnu pomoć od međunarodnih asocijacija, FIFA i UEFA. Radi se o milionima eura.

Prošle sedmice je FIFA najavila aktiviranje paketa pomoći “teškog” nevjerovatnih 2,7 milijardi eura, a izvjesno je da će njihov primjer slijediti i evropska kuća fudbala, koja svake sezone u vlastitu kasu unese astronomske iznose na ime zarade od Lige prvaka.

Prema grubim procjenama, većina evropskih nacionalnih saveza, pa tako i NSBiH, trebali bi dobiti najmanje 10 miliona eura pomoći.

Naravno, većina tog novca bi trebala biti proslijeđena klubovima, ali posljednju riječ o načinu raspodjele, kako saznajemo, imat će predsjednik Saveza Elvedin Begić i ostali čelnici NSBiH.

U svakom slučaju, ove najave iz FIFA i UEFA su izuzetno lijepe vijesti za većinu fudbalskih kolektiva u našoj zemlji, od kojih je većina i prije pandemije bila u velikim finansijskim problemima.

fifanogometni savez bihuefa
KOMENTARI

KOMENTARI

Gost
Gost

Većina novca klubovima ? Ovo samo kod nas ima ! Ako se salje pomoc klubovima, onda tu pomoc treba da dobiju klubovi. Zašto bi savez zadržavao sredstva ? Čime je savez ugrožen ? Sramota

Sir Oliver
Gost

Pa ne može Uefa odredjivati kako ce se rasporediti lova nasim klubovima, zato postoji savez… Ali slazem se da ovo otvara razne mogucnosti ovim lopovima iz NsBiH

Mehmed
Gost

Nadajmo se u ovim teskim vremenima,da cemu savjest ostat cista Elvedin Begic. Da ce isto svaku Marku podijelit na castan nacin, a to je da vidimo koliko mu je savjest cista..

Ja Ba
Gost

Kako se ljudi lože na naslove. Pročitaš tekst i uvidiš da nema ništa konkretno, pa ni 1 marka. A ne nekih 10 miliona eura kako novinar procjenjuje, bolje reći pretpostavlja.. odokativno.

wpDiscuz