Sport Centar

U Narodnom pozorištu premijera filma ‘Keli’ i proslava 72. rođendana FK Sarajevo

U Narodnom pozorištu u Sarajevu24. oktobra 2018. godine  FK Sarajevo obilježava 72 godine postojanja uz premijeru dokumentarnog filma o legendarnom fudbaleru Sarajeva, Želimiru Vidoviću Keliju, autora Muhameda Bikića.

U Narodnom pozorištu premijera filma ‘Keli’ i proslava 72. rođendana FK Sarajevo

U Narodnom pozorištu u Sarajevu 24. oktobra 2018. godine  FK Sarajevo obilježava 72 godine postojanja uz premijeru dokumentarnog filma o legendarnom fudbaleru Sarajeva, Želimiru Vidoviću Keliju, autora Muhameda Bikića.

Film govori o životu i smrti Želimira Vidovića Kelija, koji je osim bordo dresa nosio i dres reprezentacije Jugoslavije, a film je snimljen u produkciji Televizije Sarajevo.

U filmu govore Ahmed Osmić, Abdulah Sidran, Kelijevi saigrači Mirza Kapetanović, Faruk Hadžibegić, Mehmed Janjoš, Muhidin Teskeredžić, Zijad Švrakić, Nijaz Ferhatović, Agim Nikolić, igrači gradskog rivala Edin Bahtić i Branislav Berjan, kao i Mehmedalija Zilić. Osim ključnih protagonista, u kadrovima ovog značajnog filma za FK Sarajevo, bili su uključeni i mladi igrači kluba.

Film je snimljen u Sarajevu na lokacijama gdje je pokojni Keli živio, a na kraju i stradao. Nekoliko kadrova je snimljeno u Trening centru Butmir, na nogometnom igralištu koje danas nosi ime Želimira Vidovića Kelija.

Premijera ovog dokumentarca koji je od posebnog emotivnog značaja za sve ljubitelje bordo kluba, biće upriličena s početkom od 19:00h, a zbog ograničenog kapaciteta i proslave rođendana, ulaz je omogućen zvanicama za pozivnicama.

(fksarajevo.ba)

fksarajevozelimir vidovic keli
KOMENTARI

KOMENTARI