Sport Centar

U naredna dva dana na Ilidži će biti održan turnir “Sabit Hadžić”, finale u direktnom TV prenosu

Održana je press-konferencija povodom Četvrtog međunarodnog memorijalnog turnira “Sabit Hadžić”, koji organizuje OKK Spars.

U naredna dva dana na Ilidži će biti održan turnir “Sabit Hadžić”, finale u direktnom TV prenosu

Održana je press-konferencija povodom Četvrtog međunarodnog memorijalnog turnira “Sabit Hadžić”, koji organizuje OKK Spars.

Prisutnim medijima u hotelu Hills obratili su se direktor kluba Nermin Selimović, šef stručnog štaba Zoran Kaščelan i kapiten sarajevske ekipe Almir Hasandić.

Prije svega iskoristio bih priliku da vas pozdravim u ime Košarkaškog kluba Spars. Današnja press konferencija je prva pred početak sezone i prije svega 4. memorijalnog turnira “Sabit Hadžić” koji se održava 24. i 25. septembra na Ilidži. Što se tiče sezone novina je da smo od sezone 2021/22 sa trenažnim proceom i odigravanju svih utakmica na Ilidži uz podršku Općine Ilidža, tako da će Spars sve svoje utakmice u Prvenstvu BiH i treći turnir ABA 2 lige organizovati na prosotru Opštine Ilidža. Tim je u odnosu na prošlu sezonu dosta izmijenjen. Sigurno će trebati vremena da se sve uklopi i da će momci dati sve od sebe. Očekujemo isto tako dobre rezultate koje smo imali prethodnih godina. Na ovogodišnjem četvrtom po redu memoijalnom turniru učestvuju četiri ekipe – KK Sutjeska Nikšić, KK Zlatibor Čajetina i OKK Čelik Zenica“, kazao je Selimović.

Nakon toga, medijima se obratio i šef stručnog štaba Zoran Kaščelan.

“Zahvaljujem se na dolasku svim medijima i iskreno vas pozdravljam. Kao što je rečeno, OKK Spars u novu sezonu ulazi sa znatno izmijenjenim sastavom. Osvrnuo bih se prije svega na prošlu sezonu i čestitam upravi kluba i igračima na izuzetnoj sezoni u Prvenstvu BiH i ABA 2 ligi. Ove sezone tim je izmijenjen i nadam se da ćemo u pripremnim utakmicama kao i ovaj međunarodni memorijalni turnir iskoristiti da se ekipa dobra uigra. Konkretno što se tiče turnira Sabit Hadžić, mi smo zadovoljni jer će učestvovati tri ABA 2 ligaša. Kvalitet turnira će biti na dobrom nivou. Vjerujem da ćemo nakon ove dvije utakmica imati sliku kakav kvalitet posjedujemo. Ubrzo počinje ABA 2 liga, znamo raspored i trebamo iskoristi što bolje vrijeme koje imamo da se maksimalno spremimo za nadolazeće utakmice”

Svoja očekivanja na turniru iskazao je i kapiten Sparsa Almir Hasandić.

“Iskoristio bi priliku da vas i ja pozdravim. Ovim putem bih se zahvalio ekipama Sutjeske, Zlatibora i Čelika na izdvojenom vremenu i učešću na 4. memorijalnom turniru “Sabit Hadžić”. Nadamo se fer, korektnoj i prije svega sportskoj atmosferi a takođe i druženju.”

Finalni susret turnira, koji je na rasporedu u 25. septembra (17 sati) direktno će prenositi BHT1.

memorijalni turnir sabit hadzicokkspars
KOMENTARI

KOMENTARI