Sport Centar

U Mostaru otvoreno međunarodno karate takmičenje

Univerzitetsko sportsko rekreativnog centra "Midhad Hujdur Hujka" u Mostaru otvoreno međunardno karate takmičenje pod nazivom "1. Mostar Open".

U Mostaru otvoreno međunarodno karate takmičenje

Univerzitetsko sportsko rekreativnog centra “Midhad Hujdur Hujka” u Mostaru otvoreno međunardno karate takmičenje pod nazivom “1. Mostar Open”.

Na turniru sudjeluje 500 takmičara koji dolaze iz BiH, Republike Hrvatske i Crne Gore. Turnir je otvorio predsjedavajući Zastupničkoga doma Parlamenta F BiH Edin Mušić. On je ovom prilikom čestitao organizatorima na izuzetno dobroj organizaciji, trenerima na zalaganju u ovaj sport, a takmičarima zaželio puno uspjeha.

Također je svima koji su došli iz drugih zemalja zaželio ugodan boravak u Mostaru.

Predsjedavajućem Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, ali i ministaru prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašidu Hadžoviću organizator je dodijelio ovom prigodom zahvalnice za nesebičan doprinos i zalaganje za ovaj sport.

Po riječima trenera karate kluba “Bjelopoljac” Adnana Zukića, ovo je prvo takmičenje međunarodnoga karaktera za koje su se spremali dva mjeseca. Na takmičenju sudjeluju, kaže, vrhunske sudije koji će svojim radom i zalaganjem završiti takmičenje na vrijeme i svih 500 takmičara ispoštovati, budući da turnir traje samo jedan dan.

Za svakog takmičara u svakoj kategodiji, odnosno za prva tri mjesta predviđene će medalje i doplome, s tim da juniori, kadeti i seniori dobivaju pehar za najuspješnije takmičare, a pehar ide i najuspješnijem klubu takmičara.

karate
KOMENTARI

KOMENTARI