Sport Centar

U finalu nadigrao Slovenca: Dobojlija Marko Maksimović pobjednik turnira Zenica Open

Dobojlija Marko Maksimović pobjednik je muškog dijela 21. turnira "Zenica open 2021" iz kalendara Tennis Europe za juniore i juniorke do 16 godina starosti, koji se ove sedmice igrao na terenima Sportsko-rekreacionog centra "Kamberovića polje".

U finalu nadigrao Slovenca: Dobojlija Marko Maksimović pobjednik turnira Zenica Open

Dobojlija Marko Maksimović pobjednik je muškog dijela 21. turnira “Zenica Open 2021” iz kalendara Tennis Europe za juniore i juniorke do 16 godina starosti, koji se ove sedmice igrao na terenima Sportsko-rekreacionog centra “Kamberovića polje”.

Maksimović je opravdao ulogu prvog favorita te je danas, nakon što je jučer u polufinalu s 2:1 (6-4, 5-7 i 6-0) porazio Hrvata Antonija Voljaveca, lakše od očekivanog u finalu s 2:0 (6-2 i 6-1) porazio i Slovenca Lukasa Marjanovića.

U finalu kod djevojaka, također prvorangirana Ruskinja Erika Bosaia porazila je s 2:0 (6-3 i 6-4) Slovenku Piju Petelinšek.

Zeničanka Asja Salkanović i Sarajka Emina Lagarija igrale su u jučerašnjem polufinalu, ali su obje poražene. Na ovogodišnjem zeničkom turniru, u organizaciji Tenis kluba Čelik, nastupili su takmičari i takmičarke iz 15 zemalja: Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Austrije, Francuske, Slovačke, Češke, Rusije, Poljske, SAD-a, Velike Britanije i Italije.

marko maksimoviczenica open 2021
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz