Sport Centar

U finale Royal KINDER Jelly lige plasirali se O.Š. Pofalići i Četvrta osnovna škola

U finale Royal KINDER Jelly lige plasirali se O.Š. Pofalići i Četvrta osnovna škola

Royal KINDER Jelly ligu onovnih škola organizuje Udruženje za razvoj sporta BiH – Sport Centar, zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstva obrazovanja i Bosnalijeka.

Četvrta osnovna škola – Osma osnovna škola 2:2 (nakon penala 4:3). Strijelci: Bublin, Berilo/ Mehmedspahić, Selmanović. Strijelci nakon penala: Berilo, Bečirović/ Selmanović.

Utakmicu je obilježio odličan start utakmice za Četvrtu osnovnu školu. Nakon mirnijeg početka utakmice, Bublin je doveo svoj tim u vodstvo, a samo nekoliko minuta kasnijeza 2:0 pogađa Berilo nakon sjajne akcije koju je odigrao sa Tutunom.

Ipak, Osma osnovna škola je smogla snage da do kraja utakmice izjednači rezultat. Prvo je fantastičan pogodak postigao Mehmedspahić udarcem sa velike udaljenosti, da bi već u narednom napadu Selmanović pogodio za veliko oduševljenje. Rezultatom 2:2 je završen regularni dio utakmice.

 Utakmica je odlučena nakon kaznenih udaraca. Bolje su se snašli fudbaleri Četvrte osnovne škole koji su slavili rezultatom 2:1 nakon boljeg izvođenja penala. Za pobjednički sastav su sigurni realizatori bili Berilo i Bečirović, dok je za Osmu osnovnu školu jedini pogodak postigao Selmanović.

Četvrta osnovna škola: Berilo,Emir Mulaosmanović, Tutun, Bublin, Sokolović, Lokvančić, Bečirović, Karić, Hošić, Variz, Kerim Mulaosmanović, Berilo.

Osma osnovna škola: Selmanović, Bajraktarević, Salihagić, Pašić, Mehmedspahić, Palalija.

O.Š. Pofalići – Prva osnovna škola 3:0 (Fejzić, Kasapović, Mujić)

Na početku utakmice viđeno je nekoliko prilika na obje strane, ali bez pogodaka. U petoj minuti Fejzić se našao u sjajnoj prilici, ali je iskosa sa desne strane šutirao pored gola. Zatim je uslijedila velika borba, najviše na sredini terena, i bez ozbiljnijih prilika.

Pred sam kraj poluvremena Pofalići su mogli povesti. Mujić se nakon duplog pasa našao pred golmanom, ali je ovaj drugi bio uspješniji.

Na početku drugog poluvremena O.Š. Pofalići imala je veliku šansu. Snažan udarac Fejzića odbranio je golman Prve osnovne skole, a lopta se odbila do Mujića koji neometan šutira preko gola. U 20. minuti Prva osnovna škola mogla je doći do prednosti, ali odličnom intervencijom istakao se Gigić.

Samo minutu poslije iz slobodnog udarca fantastično je pogodio Fejzić za vodstvo O.Š. Pofalići. Kasapović je povisio na 2:0 u 23. minuti. Za konačnih 3:0 pogodio je Mujić u samoj završnici susreta.

Prva osnovna škola: Husilović, Ćelović, Topalović, Džanko, Ahmedspahić, Belmin Mulić, Beriz Mulić, Škrijelj, Hadžović, Nezić, Hamidović, Sabljica i Šuntić.

O.Š Pofalići:
Mujić, Altukony, Pačariz. Gigić, Mulić, Fejzić i Baličevac.

fudbalska reprezentacija bihterry stotts
KOMENTARI